Plante de apartament

#palnte de interior #lumina naturala

Plantele de interior care nu au nevoie de lumina

 

Daca iubesti plantele si iti palce sa ai cateva in casa, insa ai o locuinta intunecoasa, nu trebuie sa te superi. Exista cateva plante care nu au nevoie de lumina. Chiar daca este indicat sa le asezi, din cand in cand, pe balcon, aceste plante cresc si daca au minimul posibil de lumina.

Begoniile

Sunt unele dintre cele mai frumoase plante de interior si sunt putin iubitoare de lumina. Specialistii spun ca daca le ciupesti varfurile cand planta este tanara atunci begoniile se vor dezvolta ca tufe.

Menta

Aceasta planta prefera un sol umed, dar foarte putina lumina in schimb. O poti cultiva in ghivece sau jardiniere si astfel poti avea ingredientul la indemana pentru un ceai racoritor si relaxant, pentru o limonada sau pentru o salata de fructe. Mai mult decat atat, primeneste aerul din interior cu mireasma ei specifica.

Parul Maicii Domnului

Este o specie de feriga care se dezvolta ideal in penumbra, ferita de razele directe ale soarelui. Planta are frunze delicate, de un verde stralucitor, cu axa principala neagra si flexibila si poate creste pana la o inaltime de 30 de centimetri.

Liliacul pacii

Aceasta este o alta planta care rezista la intuneric si care purifica si aerul din incapere. Floarea nu are nevoie decat de multa apa, in rest isi face treaba de filtrare a toxinelor si te bucura cu mireasma ei puternica.

Bromelia

Aspectul ei unic face din aceasta planta o alegere minunata pentru casa. Bromelia arata cel mai bine pe rafturi, mese sau chiar pe podea, in functie de specie.

Aceasta floare nu iubeste lumina soarelui, pentru ca ii poate deteriora frunzele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare