Plante de apartament

#plante suculente #plante de apartament #diferente #cactusi

Plante suculente sau cactusi? Care este diferenta?

Pentru ca si cactusii si suculentele sunt prezente in casele oamenilor si arata oarecum diferit, cei mai multi nu stiu ca de fapt fac parte din aceeasi familie. Atat suculentele cat si cactusii sunt iubitoare de zona arida, de soare si nu necesita prezenta masiva a apei pentru a putea sa supravietuiasca. Toate aceste elemente ar trebui sa ne indice in mod clar faptul ca sunt din aceeasi familie.

Ce este o suculenta?

O suculenta nu este o familie distincta, ci face parte din aproximativ 60 de familii de plante. Cactusii si familia lor Cactaceae family, fac parte dintr-o astfel de familie de plante. Astfel se poate usor spune ca nu orice suculenta este un cactus, insa orice cactus este automat o suculenta. Ceea ce este comun oricarei suculente este capacitatea lor de a stoca apa. Practic latinescul „sucus” este acela care da numele lor si inseamna suc, apa, apos. Toate aceste plante traiesc in medii uscate, unde ploaia nu apare decat foarte rar si unde ele sunt nevoite sa traiasca din roua de dimineata si foarte putina umezeala. Pentru ca au forme multiple si sunt extrem de interesante pentru orice tip de casa si decor, au devenit iubite de catre oamenii de pretutindeni si sunt puse in aranjamente deosebite.

Structura suculentelor

Suculentele au un aspect considerabil carnos, cu frunzele groase. Acest lucru se intampla pentru ca ele mentin apa acolo pentru a putea sa supravietuiasca. De asemenea aspectul lor tipic indiferent de forma frunzelor, este faptul ca au tulpina mica si sunt practic foarte aproape de pamant. Acest lucru le ajuta sa absoarba cat de multa umezeala pot pentru a putea dsa traisca intr-un asemenea mediu impropriu, fara apa din belsug. Este practic o adaptare a lor pentru viata.

Cactusii au acei spini care sunt specifici lor si care mentin umezeala si apa si mai mult pentru ca impiedica miscarea aerului in jurul plantei. De asemenea micii sau marii pradatori care ar dori sa atace planta, sunt tinuti la distanta pentru ca se pot intepa foarte repede. Tepii lor sunt produsi de frunze, iar alte plante cunoscute precum trandafirii, produc acesti tepi pe tulpina. Nu trebuie condundate cu cactusii alte specii care pot sa aiba spini.

Suculentele sunt gasite pe teritorii vaste, in aproape toate continentele in afara de Antarctica, iar cactusii sunt aparuti in America acum 30 pana la 40 de milioane de ani. In zilele noastre se gasesc tot acolo si de intind pana in Canada. Suculentele sunt extrem de rezistente si de adaptabile.

Cum se ingrijesc suculentele?

Suculentele nu necesita multa ingrijire si sunt frumoase in orice apartament sau casa. Ele trebuie de obicei sa fie udate o data pe saptamana si nu necesita multa apa. De fapt prea multa poate sa le faca rau, sa le distruga. De asemenea este bine de stiut ca este bine ca atunci cand sunt udate, pamantul sa fie deja uscat. Ele au nevoie de lumina multa, insa nu este necesar intotdeauna sa fie puse in soare direct.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului