Plante de apartament

# plante copii # plante ucigase #plante periculoase #plante

Plante care pot ucide copiii. Nu le tine in casa

Plantele sunt nelipsite din apartamentele multor persoane. Oxigeneaza aerul si infrumuseteaza. Unele specii insa sunt extrem de periculoase, in special pentru copii.

Acestea trebuie tinute departe de casa, de copii si de animalele de companie. Ingerate chiar si intr-o cantitate mica, aceste tipuri de plante pot fi fatale:

Iedera dracului

 Curata atmosfera de poluantii cancerigeni, insa este periculoasa pentru copii. Daca micutii pun gura pe aceasta planta, pot suferi arsuri si iritatii grave ale cailor digestive. Primele simptome sunt diaree, umflarea limbii si stari acute de voma.

Crinii

Pe cat sunt de frumosi, pe atat sunt de periculosi. Crinii trebuie tinuti departe de copii si animale doarece pot fi fatali pentru ei. Daca sunt ingerate, aceste flori cauzeaza voma, crampe abdominale, vedere incetosata si iritatii ale pielii.

Vezi idei de cadouri pentru copilul tau

Leandrul

Leandrul este o adevarata otrava. Daca ai aceasta planta in casa scapa cat mai repede de ea. Este periculoasa atat pentru adulti, cat si pentru copii. Ingestia frunzelor provoaca convulsii, artimie si stop cardiac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului