Plante de apartament

#plante #nord #plante de apartament #fereastra nord

Plante pentru o fereastra orientata catre Nord

Ferestrele orientate catre Nord ofera luminozitatea cea mai redusa, dar le poti infrumuseta cu numeroase plante care suporta astfel de conditii. Iata care sunt cele mai potrivite plante pentru o fereastra orientata catre Nord.

Plantele foarte colorate, care au nevoie de multa lumina, nu rezista prea mult, dar poti crea un colt verde si atunci cand sursa de lumina naturala este orientata catre Nord, cu cateva idei bune de plante frumoase.


Plante decorative pentru o fereastra orientata catre Nord

Pentru un frunzis decorativ frumos cu un verde care nu este tocmai intens, dar nici foarte pal, alegerile cele mai bune incep de la ficus, filodendron, aralia si yucca. Poti alege pentru ghivecele tale dracaena, monstera, aspidistra, vita de apartament (cissus antartica) sau planta-paun (calathea makoyana). O planta deosebit de apreciata pentru verdele intens si rezistenta la luminozitate redusa este aglaonema, cunoscuta si ca stromanthe.

Daca vrei sa obtii cu adevarat un colt verde care nu se limiteaza la podea si ghivecele asezate pe mobilier, poti incerca fie plante agatatoare, fie cataratoare in ghivece suspendate. Alege iedera, maranta, tradescantia fluminensis, planta paianjen (chlorophytum comosum) sau diferite varietati de feriga.


Plante cu flori pentru o fereastra orientata catre Nord

Atunci cand florile sunt prioritatea principala, poti alege dintre numeroase specii, dar nu te astepta sa te bucuri de flori de-a lungul intregului an, deoarece majoritatea plantelor rezistente la luminozitate redusa infloresc doar sezonier.

Poti tine pe un pervaz orientat catre Nord azalee, narcise, violete africane sau crizanteme, alaturi de plante cu flori ca gardernia, cineraria, primula, cyclamen si primula de Africa (streptocarpus).


Ingrijirea plantelor pentru o fereastra orientata catre Nord


Chiar daca vrei sa ajuti plantele tale sa fie cat mai sanatoase, este important sa nu exagerezi atunci cand vine vorba de ingrasaminte lichide. Daca le-ai oferit combinatia necesara in sol poti adauga periodic de primavara pana la inceputul toamnei ingrasamant lichid, dar iarna este important sa pui mai putin si mai rar.

Sursa foto: sciencemusings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare