Plante de apartament

#feng shui #plante #plante de apartament #gradina #plante feng shui

Plante Feng Shui pe care trebuie sa le ai in casa

Florile sunt deseori asociate cu sanatatea, bunastarea si apropierea dintre oameni, de aceea trebuie sa ai in casa cel putin o planta care infloreste. Florile transmit energie pozitiva, iar in cultura Feng Shui ele sunt asociate cu gratia, iubirea si prosperitatea. Daca vrei sa profiti si tu de toate acestea, iata ce plante Feng Shui ar trebui sa ai in casa.

Crinul, zambilele sau lalelele

In cultura Feng Shui, crinul, zambilele, lalelele si in general toate florile cu bulbi sunt asociate cu abundenta. Desi in general aceste flori sunt plantate in gradina, este bine sa stii ca le poti tine si in casa. Planteaza bulbii de flori in ghivece si plaseaza ghivecele spre geam, pentru a putea capta lumina naturala a soarelui.

Bujorul

Bujorul este o alta planta Feng Shui ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. In cultura Feng Shui, aceasta planta este asociata cu dragostea si romantismul. Specialistii spun ca bujorul ar trebui tinut in dormitor, intrucat ii apropie pe parteneri si ii face sa redescopere pasiunea. Este bine sa stii ca plantarea si ingrijirea bujorului in casa este destul de greoaie, insa merita din plin efortul depus.

Inmoaie semintele de bujor in apa timp de 4 zile, apoi introdu-le intr-un sol bine drenat. Acopera ghiveciul cu plastic si plaseaza-l intr-o incapere calduta pentru urmatoarele 3 luni. Apoi plaseaza ghiveciul intr-un loc unde poate capta lumina soarelui timp de 8 ore pe zi.

Poti alege bujori in nuante de rosu intens, portocaliu, roz fuchsia sau galben imperial.

Planta de jad

Planta de jad are si ea un rol bine stabilit in cultura Feng Shui. Despre aceasta floare se spune ca atrage prosperitate in casa, mai ales daca este tinuta langa o usa.

Orhideele

Undele soiuri de orhidee sunt foarte usor de ingrijit in propria locuinta. Este o floare clasica in cultura Feng Shui si simbolizeaa fertilitatea. Specialistii spun ca orhideele sunt si simbolul perfectiunii, al puritatii, al frumusetii si al linistii.

Lucky Bamboo

Bambusul norocos este, asa cum isi spune si numele, o plante ce aduce noroc. Cel putin aceasta este credinta in cultura Feng Shui. Fie ca si tu crezi in aceasta idee, fie ca pur si simplu iti place planta, nu ezita sa o tii in casa. Are un aspect elegant si este o pata de culoare.

Filodendronul

Planta banilor, filodendronul creste in general in gradini ca planta agatatoare, insa poate fi tinut si in casa. In cultura Feng Shui exista credinta ca aceasta planta va atrage prosperitate si bogatie. Filodendronul este o planta ce iubeste umbra, de aceea nu este nevoie sa o tii langa geam.

Potrivit invataturilor Feng Shui, frunzele de filodendron trebuie sa fie mici, pentru ca altfel planta nu va mai avea niciun efect, ba dimpotriva s-ar transforma intr-o planta parazita.

Gardeniile si begoniile

Gardeniile si begoniile sunt plante pe care trebuie sa le ai in casa, daca vrei sa atragi afectiune si onoruri. Daca nu ai avut pana acum gardenia in casa, este bine sa stii ca aceasta planta este dificila si pretentioasa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina apa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina lumina.

Si begonia este o planta pretentioasa, insa pentru aspectul ei deosebit merita sa depui un mic efort.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului