Plante de apartament

#plante de care sa te feresti #plante #plante feng shui

Plante Feng Shui pe care sa le ai in casa si plante de care sa te feresti

Plantele de apartament capata tot mai multa popularitate, acestea fiind recunsocute ca surse de energie si de vindecare energetica. De asemenea, plantele imbunatatesc Feng Shui-ul din casele noastre.

Plantele aduc elementul lemn in casa

Plantele verzi apeleaza la energia elementului lemnos, acesta fiind unul dintre cele cinci elemente din taoism. Lemnul aduce energie vitala, progres si dinamism in viata ta. Totodata, el poate inspira compasiune, bunatate si flexibilitate. Acesta este motivul pentru care culoarea verde si plantele vii sunt vindecatoare.

Nu exista plante bune si plante rele

Adevarul este ca nu exista plante Feng Shui bune si rele. Desi este firesc ca oamenii sa isi doreasca sa le clasifice astfel, diferentierile de acest gen sunt exact ca cele care separa oamenii buni de cei rai. Cheia Feng Shui consta in a vedea interconexiunea intre dualitati. De exemplu, mediul interior este conectat la mediul exterior in timp formele si actiunile din spatiile noastre pot afecta energia oamenilor din camin.

Acestea fiind spuse, exista plante pe care le-am recomanda pentru aplicatii de Feng Shui si plante mai provocatoare care ar trebui folosite doar in anumite situatii.

Cele mai bune plante Feng Shui

In general, majoritatea plantelor sunt foarte bune pentru Feng Shui, daca sunt bine ingrijite. De asemenea, frunzele moi si rotunjite sunt recomandate pruntru un qi uniform in casa.

Iata cateva plante Feng Shui:

  • Areca Palm - Aceasta este o planta excelenta pentru purificarea aerului si pentru Feng Shui. Are dimensiuni mai mari decat majoritatea plantelor de casa si frunze minunate asemanatoare ierbii. Este o planta care are nevoie de lumina indirecta, stralucitoare.
  • Feriga - Ferigile sunt usor de ingrijit in interior, atata timp cat au suficienta lumina. Versiunile mici sunt perfecte pentru spatiile limitate unde se pot agata.
  • Limba soacrei - Cunoscuta si sub denumirea de planta sarpelui sau sabiuta, limba soacrei este o planta minunata de apartament. Desi are frunzele ascutite, ea aduce o puternica energie protectoare ascendenta.
  • Planta de jad - Catifelarea frunzelor plantei de jad si forma lor rotunjita asemanatoare unei monede, o face o planta Feng Shui care atrage banii si prosperitatea.
  • Bambusul - Bambusul reprezinta ascensiunea si adaptabilitatea. Pentru Feng Shui se recomanda plantele de bambus cu tulpini drepte.

Plante provocatoare

In Feng Shui exista conceptul de “sha qi” sau energie ascutita. Pentru utilizarile Feng Shui se recomanda evitarea plantelor cu tepi, cum ar fi cactusul. Cu toate acestea, sa stii ca exista aplicatii minunate pentru acestea, ele putandu-se folosi ca o ajustare Feng Shui. Depinde de ce fel de energie vrei sa creeze planta. De exemplu, daca ai o camera in care vrei sa te simti mai protejat, plantele ascutite pot aduce energia necesara.

Ai grija de plantele tale

Daca doresti in casa ta o anumita planta, nu ezita sa o aduci pentru simplu fapt ca o iubesti. Fii insa atent si ai mare grija de ea, asigurandu-i conditiile de care are nevoie - lumina, apa, soare decvat si atentie. Retine ca o planta muribunda si neglijata cultiva o energie toxica si nociva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului