Plante de apartament

#dieffenbachia #filodendron #feng shui #feriga #ficus #plante feng shui #dragaena

Plante Feng Shui cu frunzis

Potrivit filosofiei Feng Shui, plantele detin o mare cantitate de energie pentru ca sunt vii. Astfel, ghivecele cu flori sunt foarte des folosite in Feng Shui, in amenajarea si decorarea locuintelor, oferind un sentiment de liniste, de relaxare sau de incredere. Iata care sunt plantele cu frunzis ce pot fi folosite pentru a energiza o camera:



1 Dracaena sanderiana


Dracaena sanderiana este denumita si Bambusul norocos si este o specie foarte rezistena la conditiile de mediu, tolerand atat spatiile puternic insorite, cat si pe cele umbroase.

Conform principiilor Feng Shui, bambusul aduce noroc si prosperitate, in special daca planta a fost primita cadou. Este bine sa pozitionati bambusii in apropierea intrarii sau, in camerele mari, in apropierea usilor si culoarelor de trecere.

Pentru un efect decorativ deosebit, dar mai ales pentru un efect Feng Shui pozitiv se folosesc ramuri lemnificate sau tulpini de Dracaena, tinute in recipiente de sticla transparenta, in care s-a pus apa curata.

Aceste plante sunt foarte sensibile la clor si la alte chimicale care se gasesc in apa de la robinet astfel ca este recomandat ca bambusul sa fie udat numai cu apa plata sau cu apa de la robinet care a fost lasata 24 de ore intr-un vas pentru a permite clorului sa se evapore. Schimbarea periodica a apei ajuta la mentinerea starii de liniste si prospetime din spatiul de locuit, similara cu linistea si prospetimea pe care o imprima la nivel mental.


2 Ficus elastica


Ficus elastica este o alta planta cu frunzele mari, groase si cerate, de forma ovat-rotunjita, foarte toleranta fata de conditiile de mediu, dar se cultiva in ghivece cu pamant de gradina.

Ficus elastica complet verde este mult mai uşor de ingrijit in comparatie cu varietăţile multicolore iar pericolul cel mai mare este udarea excesivă. Frunzele trebuie spalate ocazional. Ficusul este una dintre plantele cele mai eficiente in purificarea aerului, fiind capabil sa prelucreze si sa neutralizeze cele mai multe substante poluante.


3 Filodendronul


Filodendronul sau Monstera deliciosa este o alat planta benefica, potrivit adeptilor Feng Shui, usor de ingrijit. Prefera un mediu cu umiditate ridicata , decat unul cu aer foarte uscat.

La fel ca ficusul, filodendronul este un foarte bun curatator al aerului.


4 Dieffenbachia


Dieffenbachia iubeste umiditatea, atat in sol cat si in aer si adora spatiile cu lumina intensa.

Originara din America tropicala, mult cultivata in Statele Unite, aceasta foarte decorativa planta cu tulpini scurte sau fara tulpini, frunze mari, de forma ovala alungita cu numeroase striuri sau pete (albe sau galbene), este foarte cautata pentru foliajul ei frumos panasat.

Are atributii in decorarea eleganta a spatiilor inchise dar si in privinta purificarii aerului si neutralizarii substantelor poluante.


5 Feriga


Ferigile sunt unele dintre cele mai vechi plante aparute pe Pamant si dateaza de peste 360 milioane de ani.

Ferigile sunt plante decorative formate din frunze lungi, care nu infloresc. Atunci cand incepe sa se dezvolte, frunzele sunt rasucite din cauza faptului ca partea superioara se dezvolta mai repede decat cea inferioara.

Partea inferioara insa este mai deschisa la culoare si pe suprafata acesteia pot fi observate mici pete maro, care adesea sunt confundate cu semintele. Petele maronii se numesc sori si contin sporangi cu spori.

Indiferent de speciile din care fac parte, aceste plante nu trebuie sa lipseasca din orice incapere cu minime pretentii de amenajare Feng Shui .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare