Plante de apartament

# plante exotice #plante de interior #top plante exotice

Plante exotice pentru interior - cele mai apreciate in 2012

 

 

Pentru ca in gradina ta troneaza doar culorile de toamna, nu iti ramane decat sa iti indrepti atentia catre plantele de apartament, care sunt foarte apreciate in aceasta perioada.


Orhidee albastra


Cunoscuta si sub numele de Vanda coerulea, orhideea albastra este una dintre cele mai frumoase din specia ei, dar si cea mai pretentioasa. Aceasta se gaseste in tari tropicale precum Thailanda, Birmania si India si are nevoie in mod permanent de lumina si caldura.

Daca este bine ingrijita, Vanda coerulea va face foarte multe flori, in nuante incredibile de albastru.

In mod obisnuit, orhideea albastra are nevoie de o temperatura de 25 - 30 de grade si de multa lumina. Este indicat ca aceasta sa fie asezata in dreptul unui geam, pentru a se bucura de lumina naturala.

In ceea ce priveste udarea, orhideea albastra are nevoie de o cufundare periodica in apa la temperatura camerei - o data la o saptamana si jumatate, scufunda ghiveciul cu orhideea intr-un lighean cu apa si lasa-l asa timp de aproximativ 10 minute.

Evita sa faci acest pas mai des sau pentru mai mult de 10 minute pentru ca poti provoca putrezirea radacinilor.


Medinilla Magnifica


Medinilla Magnifica a fost votata ca fiind cea mai frumoasa floare a anului 2012, la o reuniune special dedicata florilor de toate speciile. Medinilla Magnifica ajunge pana la o inaltime de 50 de centimetri. Desi se dezvolta in perioada aprilie-iunie, Medinilla Magnifica infloreste abia la sfarsitul iernii.

Pe fiecare dintre ramurile florii se gasesc cate doua flori roz-pal, asezate in ciorchini pendenti de 45 cm lungime.

Desi este o planta destul de pretentioasa, Medinilla Magnifica se acomodeaza destul de repede intr-un apartament, insa numai daca o asezi intr-o camera bine aerisita, luminoasa si cu o temperatura care nu scade sub 25 de grade Celsius.

Planta nu tolereaza umiditatea sub nicio forma, mai ales pentru ca excesul de apa provoaca aparitia paianjenului rosu.


Hibiscus


Florile de Hibiscus pot fi plantate vara in gradina, iar iarna in apartament. Acestea se gasesc in varietati diferite, precum Pink Dream, Passion, Hawaii Pink sau Pink Tivoli.

Hibiscusul se numara printre cele mai iubite plante decorative, datorita faptului ca se ingrijeste usor, dar si pentru ca face foarte multe flori.

Atunci cand aduci acasa un ghiveci cu Hibiscus este foarte posibil ca o mare parte din florile sale sa cada, insa acesta nu este deloc motiv de ingrijorare - chiar daca planta nu tolereaza prea bine schimbarile, ea se va regenera rapid si va inflori intr-un timp foarte scurt.

Atentie! Planta nu tolereaza razele directe ale soarelui, asa ca nu ar trebui asezata in balcon sau la geam. De asemenea, planta are nevoie, periodic, de ingrasamant special pentru plante cu flori, astfel incat sa fie cat mai frumoasa si bogata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului