Plante de apartament

#ingrijire plante #aloe vera #ficus #plante de apartament #limba soacrei #plante usor de intretinut

Plante de apartament usor de intretinut

Iti plac plantele de apartament si iti doresti sa improspatezi atmosfera, insa nu ai experienta si iti este teama ca vei da gres? Noi iti recomandam cateva plante usor de intretinut, foarte atragatoare si care in plus purifica si aerul din locuinta!


Pothos

Pothos este o planta care ajuta la purificarea aerului din locuinta si absoarbe toxinele din materialele din casa. Este insa si o planta decorativa foarte atragatoare, usor de intretinut, ideala pentru incepatori.

Deoarece creste rapid, planta poate fi agatata pe pereti sau poate fi tunsa frecvent, pentru a-si mentine forma. Este rezistenta la aproape toate conditiile de mediu, insa prefera locurile cu lumina. Se dezvolta bine la temperatura camerei si necesita udare doar atunci cand solul devine uscat.


Aloe vera

Aceasta planta suculenta este cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, insa este si o planta decorativa foarte frumoasa si extrem de usor de intretinut. Anumite specii cresc foarte mult in orice colt al locuintei, pana la aproape un metru, insa varietatile mai mici au nevoie de mult soare.

Se dezvolta bine la temperatura camerei, prefera solurile uscate, astfel ca nu are nevoie de multa apa.


Planta - Paianjen

Aceasta planta de apartament cu un aspect neobisnuit devine rapid atractia oricarei camere in care este amplasata. Este o planta agatatoare, disponibila in mai multe variante. Prefera solurile umede si locurile cu lumina.


Ficus

Usor de crescut, cu un foliaj impresionant, ficusul este o planta care creste mult in inaltime, devenind un adevarat arbust. Daca vrei sa ii pastrezi dimensiunile reduse, este bine sa il tunzi frecvent. Nu are nevoie de multa apa si se dezvolta bine in locurile cu soare si temperaturi de peste 15 grade.


Limba soacrei

Limba soacrei este o planta usor de intretinut si crescut, care nu necesita conditii speciale. Se dezvolta bine chiar in locurile cu putina lumina si rezista si in solurile foarte uscate. De asemenea, rezista atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute.



Sursa foto: mahoneysgarden.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului