Plante de apartament

#ingrijire plante #plante #plante de apartament #gradina #limba soacrei #sansevieria trifasciata

Plante de apartament: Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)

Are o denumire alambicata, insa este o planta de apartament foarte usor de ingrijit. Sansevieria trifasciata, caci despre ea este vorba, este una dintre acele plante clasice de apartament. In romana, este cunoscuta sub denumirea "Limba soacrei", din cauza foliajului ascutit.

Caracteristici Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)

Sansevieria trifasciata este o planta originara din Africa, unde a dezvoltat o rezistenta incredibila la conditiile de mediu. Daca se bucura de atentia si afectiunea ta, Sansevieria trifasciata poate creste pana la 60 de centimetri. Destul de rar despaseste aceasta inaltime.

Frunzele sunt de culoare verde-inchis, cu dungi si desene galbui. La atingere, simti ca frunza este destul de groasa si are un finisaj usor lucios.

Cum ingrijesti Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)

Sansevieria trifasciata sau Limba soacrei este, asa cum ai putut afla, o planta rezistenta. Cu toate acestea, nu este recomandat sa o neglijezi daca vrei sa te bucuri timp indelungat de ea.

In ceea ce priveste lumina, este bine sa stii ca Sansevieria trifasciata poate fi amplasata atat in lumina soarelui, cat si intr-un spatiu umbros.

Pe masura ce planta se dezvolta, este indicat sa ii pastrezi solul umed, atat cat sa nu apuce sa se usuce complet. Nu este indicat sa torni apa in centrul frunzelor, al tufei, intrucat zona respectiva pastreaza umezeala si putrezeste.

Pe perioada de crestere, este indicat sa lasi uscata suprafata solului si 2,5 centimetri in adancime. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa uzi planta mult si des. Dimpotriva, este recomandat sa nu exagerezi cu apa, altfel risti ca planta sa moara.

Umiditate, temperatura sol

Sansevieria trifasciata suporta excelent umiditatea obisnuita din camera. Poate fi tinuta si intr-un aer uscat, dar incearca sa nu o amplasezi in bataia directa a aparatului de aer conditionat sau a ventilatorului, intrucat acesta nu ii face bine.

Cat despre temperatura, Sansevieria trifasciata (Limba soacrei) se dezvolta armonios atunci cand aceasta se incadreaza in intervalul 16-24 de grade Celsius. Suporta si fluctuatiile de temperatura, insa moare daca este tinuta la temparaturi extrem de mici.

In privinta solului, este bine sa stii ca nu trebuie sa-ti bati prea mult capul. Sansevieria trifasciata dezvolta in aproape orice tip de sol, atat timp cat este bine drenat.

Fertilizarile sunt indicate pe perioada de crestere, insa niciodata iarna. Pentru fertilizare, foloseste solutii minerale in concentratie de 0,2%.

Inmultire Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)

Daca vrei sa obtii noi plante Sansevieria trifasciata din cea pe care o ai deja, este indicat sa apelezi la divizarea tufei sau la butasire. Transplantarea plantei de apartament se face primavara, in timp ce butasirea este recomandata a se executa toamna.

Boli si daunatori Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)

In general, Sansevieria trifasciata nu sufera de boli si nu este atacata de daunatori. Exceptie fac paduchii cu scut, pe care ii poti combate folosind un insecticid. Din nou, este important sa retii ca Sansevieria trifasciata nu este mare iubitoare de apa, excesul de lichid putand duce la ingalbenirea frunzelor sau la putrezire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare