Plante de apartament

#plante de interior #plante de apartament #plante toxice #animale de companie

Plante de apartament periculoase pentru caini si pisici! Sunt otravitoare

Pisicile si cainii sunt pritenii oamenilor si sunt parte a familiei. De aceea este bine sa tii cont si de plantele pe care le cumperi in apartament, pentru ca ele vor fi mai mult sau mai putin periculoase pentru animalele de companie. Iata ce plante de apartament nu trebuie sa tii in preaja animalelor de companie.

Palmierul Sago (Cycas revoluta)

Sursa foto: imgur.com

Aceasta este extrem de frumos si face orice casa sa para a fi de lux. El insa este extrem de toxic pentru animale, fiind complet otravitor, cu semintele fiind partea cea mai periculoasa din planta. Principalele simptome de otravire ale animalului tau pot sa fie: vomitatul, scaunul cu sange, retentia de fluid in zona abdominala, hemoragia interna, ficatul afectat si in cazurile cele mai grave, chiar moartea. De aceea este de evitat acest palmier intr-o casa cu animale.

Copacul banilor (Crassula ovata)

Sursa foto: plantingman.com

Copacul banilor este o planta suculenta foarte des intalnita in casele oamenilor. Ea este cu aspect carnos si da automat un indiciu de planta exotica prin imaginea pe care o are. Atat cainii, cat si pisicile sunt afectate negativ de otrava necunoscuta din interiorul frunzelor, simptomele fiind dintre cele mai grave: greata, varsauri, depresie, stari de letargie, pierderea coordonarii, greutate in miscare, lipsa apetitului si uneori chiar convulsii.

Amaryllis (Hippeastrum)

Sursa foto:pinterest.com

Amarylollis este o planta perfecta pentru a fi facuta cadou, datorita florilor superbe pe care le are. Cele mai multe sunt colorate in rosu, insa exista si varietati care au nuante precum alb, cre, galben si roz. Desi este extrem de frumoasa, aceasta contine o substanta denumita lycorine, care este toxica pentru animalele de companie. Ingerarea unei bucati mici din aceasta plante le poate cauza animalelor stari de voma, depresie, diaree, durere abdominala, hipertensiune, salivare excesiva, tremur si in cazuri grave chiar decesul.

Aloe vera

Sursa foto: almanac.com

Este foarte cunoscuta pentru proprietatile ei in medicina si aspect al pielii, precum si pentru frumusetea sa si aspectul neobisnuit. Insa pentru animale este toxica din cauza ingredintului numit saponin, care cauzeaza letargie, vomitat, schimbarea culorii urinei si tremur.

Ficus Benjamina

Sursa foto: tipsplants.com

Acesta este un copac nativ din Asia si Australia, care este crescut si afara in regiunile calde. Este bine vazut din cauza frunzelor sale stralucitoare si simplitatii nevoilor de crestere, atunci cand este pus in interiorul casei. Este toxic atat pentru caini, cat si pentru pisici atunci cand este ingerat, datorita ingredientului numiti ficin. Acesta da simptome negative de tipul: fotosensibilitate, iritarea pielii cand se expune la soare, agitatie, diaree, lipsa apetitului, direri de gura, inrosirea pielii, basici, inflamatii.

Philodendron (Philodendron scandens)

Sursa foto: houseplantsguru.com

Aceasta planta are conditii de crestere in interior care sunt extrem de bune. Ea poate de exemplu sa creasca fara nici o problema in zonele cu lipsa de lumina puternica. Ea este placuta pentru modul in care decoreaza frumos orice incapere, indiferent de stil. Frunzele sale sunt decorative, fiind in forma de inima. De aceea se gaseste usor in multe apartamente si case. Este insa toxica pentru animale, caini si pisici pentru ca ea contine calcium oxalate crystals, care se elibereaza atunci cand este mestecata orice bucata din planta. Simptomele care apar sunt de tipul: salivarii excesive, durere de gura si umflare, vomitare, constrictia cailor respiratorii.

Sursa foto principala: costafarms.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului