Plante de apartament

#plante neobisnuite #plante rare #plante deosebite #ingrijire plante #plante de aprtament

Plante de apartament mai putin obisnuite

Atunci cand vrei ceva nou la capitolul plante de apartament, orienteaza-te spre acele specii mai putin obisnuite. Exista cateva varientati de plante cu aspect deosebit pe care le poti creste in interior.

Iata cateva dintre cele mai putin obisnuite plante de apartament. Arata inedit si cele mai multe dintre ele sunt usor de intretinut.

Bromelia

Bromeliile sunt plante de interior cu aspect unic si deosebit de frumoase. In natura, cele mai multe bromelii sunt plante epifite care cresc atasate de copaci si ramuri. Aceste plante sunt diferite deoarece au o cupa in mijloc pe care ar trebui sa o tii plina cu apa.

Atunci cand este pastrata in interior, bromelia are nevoie de 3-4 ore de soare pe zi. Amestecul folosit in ghiveci ar trebui sa contina si bucati mari de scoarta pentru o drenare cat mai buna a apei. Dupa ce infloreste, planta se va usca treptat, insa va face pui, deci poti creste in continuare aceasta specie. Una dintre cele mai raspandite tipuri de bromelia este planta urna sau Aechmea fasciata – aceasta mai este cunoscuta si ca planta vaza de argint.

Plante suculente

Sunt cateva plante suculente care cresc foarte bine in interior. Un exemplu sunt plantele din familia Lithops. Cactusii sunt, de asemenea, inclusi in grupul plantelor suculente. Si din aceasta categorie exista o serie de varietati intersante, cu aspect deosebit, care pot fi tinute in interior. Atat plantele suculente cat si cactusii au nevoie de lumina si putina apa.

Monstera deliciosa

Sursa foto: crocus.co.uk

Monstera deliciosa este o planta pitica de interior cu frunze decorative care pot atinge un metru lungime. Planta se dezvolta bine atunci cand are lumina indirecta si caldura. Asigura-te ca Monstera deliciosa are suficienta caldura si in perioada iernii.

Feriga Staghorn

Sursa foto: carlosmarindesigner.com

Feriga Staghorn este un tip aparte de feriga. Frunzele sale arata precum coarnele de animale. Feriga Staghorn face parte din specia Platycerium. Pentru a se dezvolta cat mai bine, feriga are nevoie de sol in permanenta umed.

Cactusul Zig-Zag

Sursa foto: pinterest.es

Cactusul Zig-Zag este o planta neobisnuita de interior cu frunze zimtate. Numele stiintific al acestei plante este Selenicereus anthonyanus. Este posibil sa mai regasesti planta si sub denumirea de “cactus oase de peste”. Cactusul Zig-Zag este usor de intretinut si poate face flori superbe de culoare roz.

Rose succulents sau Greenovia dodrentalis

Sursa foto: pinterest.com

Rose succulents sau Greenovia dodrentalis, cunoscut sub denumirea de “trandafirii verzi” sunt o alta alergere buna pentru interior. Aceasta este o alta planta suculenta care are nevoie de ingrijirea obisnuita pentru acest tip de plante, astfel isi va mentine aspectul deosebit.

Euphorbia tirucalli

Sursa foto: plantsguru.eu

Euphorbia tirucalli este o planta ale carei ramuri verzi au la capete terminatii rosii. Aceasta mai este cunoscuta si ca “planta creion”.

Oxalia

Sursa foto: gardenbyexpert.com

Oxalia este o alta planta interesanta de apartament. Aceasta are frunze violet si fac flori albe sau roz, avand un aspect deosebit. Oxalia prefera solul umed si lumina.

 

Exista si alte plante mai putin obisnuite pe care le poti avea in apartament. Printre acestea se numara palmierul ponytail, begonia rex, planta coroana de spini sau arborele banilor Pachira.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare