Plante de apartament

#infrumusetare casa #bucatarie #plante de apartament #plante

Plante de apartament carora le merge bine in bucatarie! Iti vor infumuseta considerabil acest spatiu

Adaugarea plantelor de interior in bucatarie invioreaza spatiul. Mai mult decat atat, unele plante pot fi foarte practice. Planta potrivita poate ajuta la purificarea aerului, poate adauga o pata de culoare sau chiar poate oferi produse proaspete pe tot parcursul anului. Tine minte ca nu toate plantele vor prospera in fiecare bucatarie, deoarece fiecare spatiu are conditii unice de lumina, umiditate si temperatura. Cu toate acestea, aceste tipuri de plante de interior populare pentru bucatarie sunt un bun punct de plecare:

 

Pothos 

Pothos (Epipremnum aureum) sunt intr-adevar unele dintre cele mai usor de ingrijit plante de interior. Acestea se adapteaza bine la o varietate de conditii de lumina diferite si sunt considerate relativ tolerante la seceta. In plus, sunt excelente plante suspendate, astfel incat nu este nevoie sa irosesti spatiu pretios pe blat. Pothos este toxic pentru animale si oameni.

Ierburile aromatice

Cultivarea ierburilor aromatice in bucatarie poate parea o alegere evidenta, deoarece nu exista nimic mai bun decat sa gatesti cu ierburi proaspete, organice, cultivate acasa pe tot parcursul anului. Atata timp cat bucataria ta are o locatie care primeste lumina directa a soarelui in cea mai mare parte a zilei, ierburile vor creste cu usurinta. Alternativ, poti cultiva ierburi si cu ajutorul unei lampi de crestere. Soiurile de plante usor de cultivat in interior includ arpagic, patrunjel, menta, cimbru, rozmarin, busuioc, oregano si coriandru.

Plantele suculente

Daca ai un pervaz luminos si insorit in bucatarie, plantele suculente sunt o optiune excelenta. Termenul „suculent” descrie plantele care stocheaza apa in diferite structuri, cum ar fi frunzele si/sau tulpinile, ceea ce le face rezistente la seceta si, in general, necesita putina intretinere. Exista sute de tipuri diferite de plante suculente care vin intr-o varietate de forme, culori si dimensiuni uimitoare. Speciile populare de plante suculente includ echeveria, haworthia, aloe vera, crassula, kalanchoe, sedum si multe altele. Desi majoritatea suculentelor nu sunt toxice, atentie ca suculentele kalanchoe si euphorbia pot fi toxice pentru oameni si animale.

Planta paianjen

Plantele paianjen (Chlorophytum comosum) sunt printre cele mai usor de ingrijit plante de interior. Sunt plante suspendate excelente si, atunci cand sunt fericite, infloresc si trimit ramificatii prolifice. Evita sa plasezi o planta paianjen in lumina directa a soarelui, deoarece aceasta va provoca arderea frunzelor.

Planta de cafea

Fie ca esti sau nu un iubitor de cafea, planta de cafea (Coffea arabica) este un accesoriu minunat pentru orice bucatarie. Desi este putin probabil sa poti recolta boabe de cafea de la o planta de interior, frunzele lucioase si obiceiul compact de crestere o fac totusi atractiva. Pentru a prospera, plantele de cafea au nevoie de lumina puternica si indirecta si de udare frecventa. Retine ca planta de cafea difera de arborele de cafea toxic pentru animale (Polyscias guilfoylei).

Violetele africane

Pentru cei carora le plac florile in bucatarie, violetele africane (Sauntpaulia ionantha) sunt inlocuitorul perfect al plantelor de apartament! O violeta africana fericita va inflori aproape tot timpul anului si vine in mai multe culori frumoase. Aceste plante de interior compacte se bucura de lumina puternica, indirecta si udare frecventa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului