Plante de apartament

#plante de apartament #plante acvatice #plante fara sol #plante aerofite

Plante de apartament care cresc fara sol

Solul este unul dintre principalele elemente care contribuie la buna dezvoltare a plantelor, dar trebuie sa stii ca nu toate plantele suporta traiul in pamant. Oricat de ciudat ar parea, anumite specii de plante de apartament au nevoie doar de apa si aer pentru a supravietui. Daca esti novice in ingrijirea plantelor, alege soiuri care pot creste fara sol, deoarece sunt foarte usor de intretinut.

Pe langa faptul ca nu au nevoie de atentia ta in permanenta, plantele care se dezvolta in absenta solului nu se imbolnavesc niciodata. Sunt foarte rare cazurile in care unele dintre ele ajung sa dobandeasca o boala virala sau fungica, deoarece majoritatea afectiunilor sunt cauzate de microorganismele care salasluiesc in sol. Cum ele nu au nevoie de sol, nu au nici ocazia de a se imbolnavi.


Plantele aerofite se hranesc cu aer

Pentru foarte multe specii de plante, solul este singura sursa de hrana, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii foarte atent la calitatea lui, iar din cand in cand sa il imbogatesti cu substante nutritive. Plantele aerofite nu au nevoie de asa ceva, ceea ce inseamna ca din start economisesti banii pe care in alte conditii i-ai fi dat pe fertilizatori.

Plantele aerofite sau aeriene se hranesc cu aer. Atat substantele nutritive, cat si apa sunt absorbite din aer. Asadar, trebuie sa le asiguri un mediu mai umed sau, din cand in cand, sa le faci un dus, pentru a le permite sa se hidrateze corespunzator.

Aceste plante aeriene (Tillandsia) sunt disponibile in zeci de forme. De obicei, au dimensiuni mici si pot fi asezate oriunde in casa.



Sursa foto: mahoneysgarden.com


Plantele acvatice stau doar in apa

Un alt gen de plante de apartament care cresc fara sol sunt plantele acvatice. Acestea se dezvolta in apa. Asadar, le poti tine fie in apa simpla, fie intr-o apa in care adaugi bile de gel sau pietricele decorative.

Bilele de gel au dimensiuni mici, insa in contact cu apa isi maresc de cateva ori volumul, absorbind o parte din lichid. Odata ce ajung la dimensiunea maxima, bilele incep sa elibereze apa, care este apoi absorbita de planta. Aceste bile decorative nu sunt toxice, ba chiar contin substante nutritive care se regasc in solul obisnuit: potasiu, fosfor sau azot.

Lucky Bamboo este doar una dintre speciile de plante care pot creste fara sol, doar in apa curata.



Sursa foto: ratemyfishtank.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare