Plante de apartament

# ghivece mici #plante de apartament #ingrijire plante

Plante de apartament care adora inghesuiala. Trebuie sa le tii in ghivece mici

 

Plantele de apartament necesita multa atentie, pe langa dragoste, lumina, ingrasamant, umiditate, etc. Multe persoane opteaza pentru a tine in casa lor plante care nu necesita foarte multa atentie si care nu au nevoie nici de multi spatiu. Vezi mai jos care sunt plantele care adora inghesuiala si le poti tine in ghivece mici.

Sansevieria

Este o planta care se simte foarte bine intr-un ghiveci nu foarte adanc, dar larg. Radacinile acestei plante cresc pe latime, iar atunci cand acestea ies la suprafata solului inseamna ca trebuie mutata intr-un ghiveci mai mare.

Coroana de spini (Euphorbia splendens)

Acest tip de floare se simte foarte bine atunci cand radacinile ei ajung la fundul ghiveciului, acolo unde exista gaurile de drenaj. Aceasta floare trebuie transplantata anual, iar cele adulte o data la doi ani.

Ficusul

Aceasta floare trebuie pusa intr-un ghiveci etans pentru a evita putrezirea radacinilor. Cand aceasta planta se afla intr-un recipient mare se dezvolta mult mai repede radacinile. In acest fel planta incearca sa umple tot vasul, iar partea din afara ghiveciului nu se va mai dezvolta.

Violetele

Aceste flori cresc mult mai bine intr-un ghiveci mic. Foarte rar ele trebuie transplantate, iar radacinile putrezite indepartate.

Sporul casei (Impatiens)

Aceasta planta prefera ghivecele mici. Daca este pusa intr-un ghiveci mare planta tinde sa se dezvolte mai mult sub pamant in detrimentul tulpinii si frunzelor.

Ce fel de ghivece sa alegi?

Specialistii recomanda sa fie folosite ghivecele din teracota deoarece este un material respirabil care nu retine umezeala. Foarte multi oameni prefera ghivecele de plastic deoarece sunt mai rezistente la socuri si mai usor de transportat, insa acest material nu este deloc respirabil si risca sa provoace putrezirea radacinilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului