Plante de apartament

#begonia #trandafir japonez #clivia #poinsettia #crinul iernii #Cactusul de Craciun #Azaleea #Spanz

Plante care infloresc pe timp de iarna

Daca te-ai bucurat de abundenta de culori si miresme placute intreaga vara si chiar si toamna, afla ca gradina ta poate fi un loc presarat cu flori si pe timp de iarna. Afla, in continuare, care sunt plantele care infloresc si in sezonul rece!



1 Spanzul


O planta originara din Europa si estul Asiei, spanzul cuprinde 20 de specii dintre care doua pot fi regasite si pe meleagurile romanesti: spanzul comun si spanzul verde. O planta in totalitate toxica, dar deosebita, aceasta infloreste si pe timp de iarna. Spanzul prefara penumbra sau chiar spatiile umbrite complet si solurile bogate in calcar. Ca planta ornamentala, are nevoie de un sol nu foarte afanat, cu o umiditate moderata.


2 Poinsettia


Poinsettia este o alta planta care infloreste iarna. Datorita faptului ca frunzele sale superioare se coloreaza in rosu in apropierea sarbatorii Nasterii Domnului, aceasta a capatat denumirea populara de Craciunita sau steaua craciunului. De retinut ar fi faptul ca aceasta planta are nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta armonios.


3 Azaleea


O planta cu flori frumoase, azaleea infloreste incepand cu finele toamnei pana primavara. Fiind pretentioasa, are nevoie de un pamant poros, bogat in fibre si acid. In acest sens, ideal este amestecul de turba cu pamant cu frunze de fag, ace de brad si nisip. Florile sale de diferite culori - alb, roz, rosu, albastru sau violet - pot fi admirate de la inceputul iernii pana primavara.


4 Begonia


O planta originara din India, Indonezia, America de Sud si Centrala, begonia poate inflori tot timpul anului (doar anumite specii). Intrucat este o planta sensibila, ideala ar fi plasarea ei intr-o gradina de iarna, unde sa ii poata fi asigurata lumina constanta, cu ajutorul lampilor fluorescente. In plus, temperatura nu trebuie sa scada sub 15 grade Celsius.


5 trandafirul japonez


trandafirul japonez (Camellia japonica) este o planta cu flori deosebite, in nuante de rosu, roz si violet, ce infloreste in timpul iernii sau la sosirea primaverii. Are nevoie de temperaturi ridicate si lumina pentru a se dezvolta, de aceea este indicat plasarea intr-o gradina de iarna sau in interiorul casei in timpul sezonului rece.


6 Cactusul de Craciun


Alaturi de Poinsettia, cactusul de Craciun este o planta ce infloreste in preajma sarbatorii Nasterii Domnului. Pentru a face flori, insa, este necesar sa nu o muti timp de cateva luni - aceasta particularitate i-a si atras denumirea de "Nu ma deranja". Tine cont de faptul ca aceasta planta are nevoie de multa lumina naturala si ca prefera mediile reci.


7 Clivia


Clivia, supranumita si crinul iernii , este o planta mai putin raspandita in Romania, dar care se distinge printr-un aspect elegant. Aceasta infloreste, de obicei, primavara, insa florile sale pot aparea si pe timpul iernii. In sezonul rece, are nevoie de temperaturi de 8-10 grade Celsius si umiditate moderata. Cele mai cunoscute specii, pe care le-ai putea adopta si tu in gradina ori casa, sunt Clivia nobilis (cu flori rosii si varfuri verzi) si Clivia miniata (cu flori oranj si varfuri rosii).

Sursa foto: canadaroses.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare