Plante de apartament

#copacul banilor #crassula #arborele de jad #ingrijire #plante de apartament #plante

Planta care te ajuta sa te imbogatesti! Se mai numeste si "Copacul Banilor"! Invata cum s-o ingrijesti

Crassula sau arborele de jad, planta cunoscuta in popor si sub denumirea de "Copacul Banilor" este cunoscuta si utilizata frecvent in tehnica Feng Shui. Se spune ca aceasta planta atrage banii in casa celor care o ingrijesc si ii ajuta sa se imbogateasca. Iata cat de usor se ingrijeste aceasta planta-minune.

Cum sa ingrijesti corect crassula

Temperatura si lumina

Crassula are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta corespunzator. Asaza planta intr-o incapere bine aerisita unde lumina patrunde cu ususrinta. In perioada iernii este indicat sa asezi planta cat mai aproape de geam. Fereste insa planta de bataia directa a razelor soarelui incepand din martie pana in noiembrie, deoarece acest lucru va duce la arderea frunzelor si moarte plantei.

Asigura-i plantei o temperatura constanta pe tot parcursul anului. Desi planta suporta temperaturi de pana la 30oC in timpul verii si 12oC in timpul iernii, este indicat ca temperatura din incapere sa se situeze in jurul valorii de 22-26 de grade tot timpul anului.

Udare

Crassula nu are nevoie de udari frecvente si abundente. Din contra! Planta se uda rar, cu putina apa. Intre doua udari pamantul trebuie sa se usuce complet. In plus, in sezonul rece, crassula poate fi udata doar o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani, in functie de cat de cald este in locuinta.

Transplantare

Daca observi ca planta a crescut foarte mult si nu mai are loc in vechiul ghiveci, o poti transplanta intr-un ghiveci incapator in timpul primaverii. Vei avea nevoie insa de un ghiveci cu gauri de scurgere, astfel incat apa in exces sa nu duca la putrezirea radacinilor. De asemenea, asigura-i plantei un sol bine drenat. Il poti obtine dintr-un amestec de pamant de padure, turba si nisip, in proportii egale.

Ce trebuie sa faci pentru ca planta sa iti poarte noroc la bani

Despre cressula se spune ca stimuleaza activitatea buna a creierului si mareste activitatea fizica a persoanei datorita faptului ca frunzele pline ale plantei conțin uleiuri eterice.

Pentru a atrage banii in casa, inainte de a sadi planta, pune in ghiveci 6 monede si gandeste-te la o persoana de succes, sanatoasa si bogata. Atunci cand uzi Copacul Banului, aminteste-ti de aceasta imagine, cat mai clar. Acest exercițiu iti va aduce succesul.

Daca ai deja in casa aceasta planta, atunci trebuie doar sa pui o moneda in ghiveciul acesteia.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare