Plante de apartament

# fumigatie # salvie alba #salvie #purificare

Planta care alunga toate necazurile si energiile negative din casa. Te scapa inclusiv de daunatori

De-a lungul timpului oamenii au crezut cu tarie ca unele plante au puteri magice si ca pot alunga necazurile si energiile negative. Una dintre cele mai populare plante pentru fumigatii a fost si este salvia, oamenii obisnuind sa arda frunzele acestei plante in casa, pentru curatare sprituala.

De ce sa arzi frunze de salvie in casa

Funzele de salvie au fost folosite din cele mai vechi timpuri de triburile amerindiene, iar apoi au patruns si in alte culturi, datorita efectului lor purificator, care alunga ghinionul, raul, dar si insectele. Salvia alba alunga spritele rele din casa, astfel ca o fumigatie este mai mult decat indicata atunci cand te muti intr-o casa care a mai fost locuita si vrei sa scapi de energiile acumulate acolo.

Salvia alba este considerata o planta minune si pentru familiile care trec prin momente de cumpana si vor sa atraga energii pozitive in viata lor.

Ritual cu conotatii magice, fumigatia cu salvie alba are, insa, si un rol purificator, fumul emanat de aceasta planta eliberand numeroase uleiuri cu proprietati antibacteriene si insecticide. Fumul de salvie este asemanat cu cel de tamaie si se spune ca alunga energiile negative, aducand echilibru si purificare spirituala.

Cum faci o fumigatie cu salvie

Ritualul de curatare cu salvie alba poate fi facut de oricine, cu conditia sa aiba grija sa previna posibile accidente.

Ai nevoie de un buchetel de salvie, de un bol de ceramica in care sa cada cenusa rezultata in urma arderii, de o cutie de chibrituri si de o pana sau un evantai cu care sa imprastii fumul rezultat.

Inaintea ritualului trebuie sa deschizi o fereastra, care va ramane deschisa pana dupa finalizarea ritualului, astfel incat fumul sa poata iesi impreuna cu toate energiile negative.

Odata aprinsa, salvia va emana un fum gros, care trebuie indreptat spre corpul celui care vrea sa se purifice, spre toate colturile camerei sau spre obiectul care trebuie fumigat. Ai grija ca toata cenusa sa ajunga in bolul ceramic, pentru a evita accidente nedorite generate de vreo scanteie.

FOTO: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare