Plante de apartament

#plante de apartament #bambus #plantare bambus

Pasi de urmat pentru plantarea bambusului

Bambusul este una dintre cele mai frumoase plante decorative si se poate dezvolta oriunde in lume. Nu are nevoie de un anumit tip de sol sau de un sistem sofisticat de udare, insa sunt anumite conditii pentru plantarea bambusului de care este bine sa tii cont. In lume exista peste 1.200 de soiuri de bambus, insa toate se incadreaza in doua tipuri: unul care se intinde si altul care ramane in forma de buchet.

Planta orientala, bambusul va fi un adevarat obiect decorativ pentru casa si gradina ta si in plus va fi si un mijloc bun de a avea intimitate. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand te hotarasti sa plantezi un bambus.


1. Alege tipul de bambus

Nu este necesar sa cunosti toate cele 1.200 de soiuri de bambus pentru a te decide care este potrivit pentru gradina ta. Ceea ce conteaza cel mai mult este tipul de bambus. Daca vrei un bambus pentru gradina ta care sa completeze o zona peisagistica mai mare, cel mai indicat este bambusul care se intinde. Acesta va creste suficient de mare, incat sa creeze intimitatea de care ai nevoie in curte.

In schimb, pentru ghivecele de casa sau de gradina, cea mai buna optiune este bambusul care ramane buchet. Se adapteaza bine spatiilor mici si este o planta decorativa pe care merita sa o ai in gospodarie.


2. Pregateste locul de plantare

In functie de soiul de bambus ales, vei hotari si locul de plantare. In cele mai multe cazuri, bambusul prefera zonele cu mult soare sau cu umbra partiala. Sa stii care sunt conditiile de crestere ale bambusului este o cerinta esentiala in plantarea cu succes a acestuia.

De asemenea, bambusul prefera solurile argiloase cu un pH usor acid.


3. Alege ghiveciul si uda bambusul corespunzator

Un alt pas de care trebuie sa tii cont atunci cand plantezi bambusul este dimensiunea ghiveciului. Astfel, recipientul trebuie sa fie cat mai mare, pentru ca radacinile plantei sa aiba loc sa creasca.

In ceea ce priveste udarea, bambusul are nevoie de cat mai multa apa pentru a se prinde in pamant si a creste repede. Cu toate acestea, bambusul este o planta care nu suporta sa stea in umezeala, asa ca este important ca solul sa fie drenat.

Sursa foto: easternleaf.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului