Plante de apartament

# orhidee ingrijire #inflorire orhidee #orhidee

Orhidee inflorite tot anul: 5 secrete pe care trebuie sa le stii

Orhideele sunt flori pe care orice gradinar si pasionat de gradinarit le iubeste. Exista soiuri care se intretin usor si nu au nevoie de ingrijiri speciale, dar si specii care sunt gingase si, daca nu au atentia cuvenita, se ofilesc foarte repede.

Iata 5 secrete pe care trebuie sa le stii daca vrei sa ai orhidee inflorite tot anul:

Alege atent
Pentru incepatori, cea mai buna metoda de a avea orhidee frumoase si inflorite tot anul este aceea de a alege un soi care sa nu necesita foarte multa ingrijire. Una dintre cele mai rezistente specii de orhidee este orhideea-molie sau phalaenopsis. Aceasta specie are o inflorire indelungata si este super usor de ingrijit.

Lumina
Orhideele sunt mari iubitoare de lumina, fiind flori tropicale. Asadar, ele trebuie sa stea la lumina, insa nu trebuie expuse in lumina directa a razelor de soare. Cel mai indicat loc sunt geamurile orientate catre rasarit sau apus.

Udarea
Orhideele nu trebuie udate foarte des. Este de ajuns sa o irigi o data pe saptamana. Cea mai buna metoda de udare a orhideelor este cea a fundarii. Pregateste un vas cu apa si afunda ghiveciul orhideei in el pentru aproximativ 20 de minute. Asaza apoi gheveciul pe un suport pentru a se scurge surplusul de apa.

Fertilizarea
Toate speciile de orhidee au nevoie de fertilizare. Pentru a creste sanatos si pentru a inflori, orhideele au nevoie de fertilizatori speciali, care se introduc in sol odata cu apa cu care uzi planta. Fertilizarea lor trebuie efectuata de 3-4 ori pe luna. Orhideele trebuie insa fertilizate doar in perioada in care ele cresc, nu tot anul.

Temperatura
Orhideele nu vor inflori niciodata daca nu au o temperatura optima. In perioada premergatoare infloririi, pe timp de noapte, temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 15-18 grade Celsius, iar in general trebuie sa stea la temperaturi de 12-15 grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului