Plante de apartament

# ingrijire oregano #oregano #plante aromatice

Oregano: tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea lui

 

Oregano este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice, care ofera o savoare delicioasă preparatelor noastre si un miros rafinat, suficiente motive pentru a dori să-l cresti aceasta planta chiar la tine acasa.

Unul dintre marile avantaje ale acestei plante este rezistența și adaptabilitatea la diferite soluri și clime, suportand perfect căldura și temperaturile scăzute.

Pașii de urmat:

Oregano este o plantă aromatică foarte rezistentă care, cu grijă corespunzătoare, poate produce flori și frunze sănătoase timp de până la 5 ani.

In ingrijirea plantei de oregano este foarte important să se țină cont de faptul că această plantă prefera temperaturi extrem de ridicate, cât și joase, ceea ce înseamnă că irigarea trebuie să fie moderată pentru a preveni putregaiul. Solul trebuie udat numai când este complet uscat, iar irigarea trebuie sa se faca mai des în timpul iernii decât în ​​timpul verii.

Lumina si ingrasamantul

Pentru a creste oregano sanatos, trebuie sa tii cont de locul in care plasezi planta. Acesta are nevoie de lumina directa de la soare, dar si de umbra in anumite momente ale zilei.

Această plantă aromatică nu necesită îngrășăminte, deoarece crește bine fără prea multă stimulare. Cu toate acestea, ii poti adauga ingrasamant de doua ori pe an, primavara si vara.

Deoarece oregano este o plantă folosită în mod obișnuit în bucătărie și are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătatea noastră, extragerea și uscarea frunzelor este scopul principal al cultivării, deci este important să cunoaștem momentul potrivit pentru a face acest lucru. Se recomandă tăierea frunzelor imediat după înflorirea plantelor, timpul ideal pentru recoltare. Dupa inflorire se recomanda de asemenea, taierea plantei pentru a deveni mai sanatoasa si mai puternica.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului