Plante de apartament

#plante de apartament #muscata in ghiveci #muscata iarna #ingrijire muscata #muscata

Muscata, planta care se umple de flori chiar si iarna

Iarna ai zice ca iti poti lua adio de la plantele cu flori, dar nu e chiar asa. Muscata e una dintre plantele care te va bucura de culoarea florilor ei chiar si cand afara e frig si zapada. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli esentiale si ea te va rasplati din plin.

Cam in aceasta perioada, cand inca temperaturile nu au scazut sub limita inghetului, e bine sa iti pregatesti planta pentru a o aduce la adapost. Pentru inceput, taie-i tulpinile batrane la jumatate din inaltimea lor si in felul acesta stii sigur ca la primavara va da lastari noi.

Pregatirea pentru iernat

Adu planta in casa, de preferinta intr-o camera mai putin incalzita, pentru ca daca vrei sa infloreasca si pe timp de iarna trebuie sa stii ca muscata are nevoie de temperaturi joase, de 5-10 grade Celsius. Atentie! Este vorba despre muscata obisnuita, intrucat cea curgatoare are nevoie de cel putin 12 grade.

Este o planta iubitoare de lumina, asa ca aseaz-o pe pervazul unei ferestre sau pe o veranda ori o terasa acoperita, luminata cea mai mare parte a zilei, daca se poate in incaperea indreptata spre sud. Aplica-i ingrasamant special pentru muscate, pe baza de fosfor, o data pe saptamana. Vei avea surpriza ca pana de Craciun, ghiveciul sa se umple de flori si sa ai astfel o planta extrem de decorativa, care sa emane parfumul ei proaspat, specific. Atunci cand florile se ofilesc, rupe-le pentru a-i da posibilitatea plantei sa se regenereze si sa dea nastere la noi boboci.

Pasionatii de gradinarit sugereaza un alt fertilizant la indemana: coaja de banana. Potrivit practic-idei.ro, coaja de banana se lasa la uscat intr-un cuptor incins timp de 10 minute, apoi se marunteste si se presara in ghiveci.

Nu lasa apa sa balteasca

E important de stiut faptul ca muscatele cresc bine atat in pamant de gradina, cat si in amestec imbogatit cu turba si nisip. Muscata se uda destul de putin pe timp de iarna si trebuie avut mare grija ca apa sa nu stagneze in ghiveci, pentru ca altfel radacinile vor putrezi si planta va muri. Foloseste apa statuta, cel mai bine fiarta si racita.

Muscata care a inflorit pe timp de iarna trebuie sa fie tunsa drastic primavara, pentru a-i stimula dezvoltarea.

Surs foto: twosistersgardening.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare