Plante de apartament

#chibrit #ghivece plante #ghivece #plante

Motivul pentru care trebuie sa adaugi bete de chibrit in ghivecele plantelor. Metoda ingenioasa pentru plante mai sanatoase

N-ai stiut pana acum, dar betele de chibrit pot fi de mare ajutor pentru a avea grija de florile si plantele tale de ghiveci. Poate parea ciudat, insa aceste bete pot ajuta plantele sa fie mai sanatoase.

 

Cum se procedeaza?

Puneti cateva bete de chibrit in pamantul plantelor din ghiveci si lasati-le timp de o saptamana. Este o metoda mai putin stiuta, dar foarte benefica pentru toate plantele din ghiveci deoarece este dificil sa iti dai seama ce le dauneaza sau daca au suficienta apa sau lumina.

Luati 8-10 bete de chibrit si trebuie sa le infigeti in pamant cu capul in jos. Ulterior udati plantele ca de obicei si lasati betele acolo pentru o saptamana. Verificati dupa cele sapte zile daca capetele betelor s-au dizolvat sau nu. In cazul in care s-au dizolvat ele trebuie inlocuite, iar procedura poate fi repetata de 3-4 ori.

Cum ajuta acest bete? Ei bine ele au in componenta lor clorat de potasiu, fosfor, sulf, oxid de fier si o cantitate mica de magneziu. Trucul cu bete de chibrit poate face diferenta in ceea ce priveste sanatatea plantelor tale din ghivece. Fosforul din batul de chibrit ajuta la stabilirea unui sistem radicular bun. De asemenea, ajuta fructele, legumele si ierburile datorita sulfului si magneziului. Acestea ajuta la productia de clorofila, astfel ca toate plantele vor avea frunzele mult mai verzi. De mentionat este faptul ca acest truc cu bete de chibrit este doar pentru plantele mici, nu ar putea functiona pentru plante mari sau copaci.

Ca sa fii sigur ca este nevoie de ingrasamant poti pune mai multe bete in ghivece, chiar 10-15 deoarece acestea se vor dizolva treptat si vor elibera magneziu, sulf si fosfor in sol ceea ce va fi de mare ajutor pentru plantele tale.

De evitat sunt betele de chibrit uzate. Atunci cand un bat de chibrit este aprins elementele vegetale (sulful, magneziul) se oxideaza in diferite forme. Astfel betele arse nu pot ajuta plantele din ghiveci. Folositi intotdeauna bete noi. De asemenea, evitati sa puneti chibriturile aproape de ghemul de radacini fiindca poate deteriora radacinile plantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului