Plante de apartament

#muscata #garoafe #plante de apartament #leandru #plante balcon #begonii #plante reistente

Minigradina de pe terasa: Vezi plantele de ghiveci care se potrivesc balconului tau!

Alegerea plantelor care se reziste pe balcon este o sarcina dificila. Nu toate florile care impodobesc ghivecele din casa ta pot rezista caldurii directe a luminii soarelui, asa cum nu sunt multe cele care prefera umbra. Iata mai jos florile pe care le poti muta cu incredere, fara a le distruge, pe balcon!

1. Muscatele

Frumoasele plante care au stat pana acum la geam pot fi asezate fara nicio teama in balcoane insorite sau semiumbrite. Va trebui sa tii seama ca muscatele au nevoie de udari mai dese in momentul in care sunt in plina bataie a soarelui.

2. Garoafele curgatoare

Pline de culoare, garoafele elvetiene curgatoare, la fel ca suratele lor, garoafele chinezesti, adora sa se scalde in lumina soarelui. Uda-le o data la doua zile pentru a le mentine proaspete. Marginea exterioara a balconului este un loc perfect unde poti aseza jardiniera cu garoafe curgatoare.

3. Begoniile

Pretentioasele flori vor dori sa nu fie asezate in bataia directa a soarelui. Un balcon semiumbrit este perfect pentru begonii, intrucat acestea adora temperaturile calde. Uda zilnic, cu moderatie, begoniile pentru a le mentine intr-o stare perfecta.

4. Margaretele

La fel ca begoniile, margaretele se dovedesc iubitoare de caldura, dar nu suporta foarte bine expunerea directa la soare. Un colt mai umbrit si un sol bine drenat, nisipos, te vor ajuta sa pastrezi pentru multa vreme magnificele flori. Udari zilnice sunt recomandate doar in perioadele caniculare.

5. Sporul casei

Impatiens sau sporul casei prefera umbra, asa ca il poti scoate afara doar pe un balcon prea putin atins de razele soarelui. Temperatura preferata a acestei flori este de 20-22 de grade. Are nevoie de un sol fertil format din turba si compost. Ghiveciul poate fi amplasat pe o tava cu pietris umed pentru ca planta sa isi traga singura apa de care are nevoie.

6. Leandrul

Arbustul mediteraneean te va bucura cu florile sale daca vei reusi sa ii acorzi atentia necesara. Leandrul prefera zonele insorite, dar are nevoie de apa din abundenta, astfel incat pamantul in care este plantat sa nu fie uscat niciodata la suprafata. Prefera un sol din amestec de pamant de padure, turba si nisip.

Sursa foto: homeideasfinder.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului