Plante de apartament

#plante de apartament #cactus #ingrijire cactus #cactus mammilaria

Mammilaria, cactusul usor de crescut

Daca iti plac plantele suculente, cu flori vibrante si inedite, cactusul Mammilaria este alegerea potrivita. Este usor de intretinut, prefera zonele cu multa lumina si infloreste pe toata perioada verii.


Ce este Mammilaria

Mammilaria este o specie de cactus originara din desertul mexican, acolo unde noptile sunt racoroase, iar zilele extrem de fierbinti. Cactusul Mammilaria se intalneste si in Statele Unite ale Americii si se caracterizeaza prin dimensiunile reduse (nu depasesc 15 centimetri) si forma globulara.

Mammilaria infloreste vara si formeaza o coroana circulara, de un rosu vibrant. Toamna, aceste plante produc si fructe, asemanatoare maceselor.


Cum sa ingrijesti mammilaria

Temperatura. In timpul zilei, Mammilaria are nevoie de o temperatura ridicata, intre 20 si 30 de grade, iar in timpul noptii aceasta nu trebuie sa depaseasca 15 grade. Pe timpul iernii, este indicat ca temperatura din timpul noptii sa fie mai mare cu 5 grade decat vara.

De altfel, este recomandat ca pe perioada verii cactusul sa fie lasat afara, in gradina sau in balcon, intr-un loc cu multa lumina. Din luna septembrie pana in mai, Mammilaria trebuie sa fie mutata in interior si pozitionata la ferestrele estice sau vestice, unde sa fie protejata de frigul patrunzator.

Apa. In sezonul rece planta nu trebuie udata deloc, iar solul este bine sa fie complet uscat. Din luna martie insa, planta incepe sa se dezvolte si are nevoie de mai multa apa. Este astfel indicat ca Mammilaria sa fie udata o data pe saptamana, iar in zilele caniculare chiar zilnic.

De la sfarsitul lunii septembrie, este bine sa se reduca udarea, astfel incat planta sa intre in starea latenta.

Lumina. Cactusul Mammilaria are nevoie de multa lumina, astfel ca ghivecele este bine sa fie pozitionate la ferestrele care ofera lumina pe aproape tot parcursul zilei. In perioadele de seceta, este insa indicat ca planta sa fie mutata de la lumina directa a soarelui, pentru a nu se ofili.

Fertilizare. Daca pamantul in care este plantata ii ofera nutrientii de care are nevoie, planta nu necesita fertilizare. Doar in cazul in care a fost replantata in alt ghiveci, este bine sa fie fertilizata o data pe luna.

Sursa foto: mammillaria.forumotion.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului