Plante de apartament

#lumina artificiala #lumina plante #plante de apartament #plante

Lumina artificiala pentru plantele de apartament: cum alegi culoarea potrivita

Plantele de apartament au nevoie, in lipsa luminii naturale, de o sursa artificiala care sa le stimuleze fotosinteza, dezvoltarea si inflorirea. Iluminarea cu leduri a plantelor crescute in casa este tot mai des utilizata, mai ales ca iti ofera sansa de a dirija cresterea si evolutia acestora.

Sistemele de iluminat pe baza de led sunt disponibile in trei culori si fiecare dintre acestea este responsabila de o latura a cresterii plantelor. Iata cum alegi nuanta potrivita pentru ca decorul tau natural sa arate ca in reviste:

Lumina albastra

Acest tip de lumina este potrivit pentru cresterea stufoasa si compacta a arbustilor de interior. Bonsaii, speciile de ficus si cele de palmieri, pinii miniaturali, dracaena si crotonul isi indesesc frunzisul sub actiunea unei astfel de lumini, iar coroanele lor devin tot mai bogate si mai frumoase. Lumina rece, albastra nu actioneaza insa si in sensul cresterii in inaltime, asa ca trebuie alternata cu lumina naturala, pe cat posibil, pentru ca evolutia plantelor tale sa fie completa si spectaculoasa.

Lumina rosie

Aflate la capatul opus al spectrului cromatic, nuantele calde de rosu stimuleaza acei hormoni ai plantelor care genereaza inflorirea. Este potrivita pentru violetele africane si cele de Parma, pentru crinul pacii, pentru azalee si alte specii al caror farmec depinde de densitatea si longevitatea bobocilor infloriti. Poate fi folosita, alternativ cu lumina albastra rece, si pentru stimularea cresterii si infloririi unor arbusti precum lamaita sau citricele.

Lumina portocalie

Acest tip de lumina este recunoscut pentru generarea caldurii, asdar nu este indicata folosirea lui pentru plantele care nu sunt rezistente si amatoare de temperaturi ridicate. Muscatele, petuniile si panselutele se bucura cel mai mult de o astfel de lumina. Aceasta poate fi folosita si pentru stimularea cresterii unor plante aromatice pe care le utilizezi in bucatarie, precum salvia sau rozmarinul.

Sursa foto: smple.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare