Plante de apartament

#curiozitati plante #plante de interior #plante de apartament #plante

Lucruri interesante pe care nu le stiai despre plantele din locuinta ta

Plantele si florile care te inconjoara ascund o multime de secrete interesante. Toata lumea stie ca plantele purifica aerul pe care il respiram, sunt perfecte pentru orice decor si ne alimenteaza cu energie pozitiva, dar putini cunosc curiozitatile pe care le ascund acestea.

Iata cateva lucruri interesante despre plantele pe care le gazduiesti in apartament:

1. Se folosesc in decoruri inca din Antichitate

Oamenii cresc plante in locuinte de mii de ani. In Egiptul Antic, acestia cultivau plante in locuinta inca din secolul al III-lea inainte de Hristos, conform dovezilor arheologice.

2. Plantele te ajuta sa te concentrezi

Un studiu realizat in Anglia a demonstrat, dupa testarea unui grup de studenti, ca cei care invata in sali de curs in care exista plante de interior sunt cu 70% mai atenti si mai concentrati decat cei care invata in sali in care nu exista plante.

3. Elimina toxinele din aer

Plantele de apartament inlatura pana la 87% dintre compusii organici volatili din aer in doar 24 de ore. Acest lucru a fost descoperit de cercetatorii NASA, care au urmarit felul in care se purifica aerul dintr-o camera cu plante pe durata unei zile. Acestia vor sa foloseasca plante pentru a elimina toxinele din aerul din navele spatiale.

4. Mentin umezeala

Ti se pare ca uzi prea des plantele din apartament? Acestea te rasplatesc eliberand 97% din apa in incapere. Astfel, te feresc de riscurile tenului uscat, de durerea in gat si de tusea seaca.

5. Regenereaza tesuturile

Cercetatorii au descoperit ca pacientii care au trecut printr-o interventie chirurgicala se recupereaza mai repede daca au in salonul in care sunt internati cateva plante in ghiveci.

6. Inlatura mucegaiul

Daca ai probleme cu igrasia si cu mucegaiul in apartament, ia-ti un crin al pacii. Acesta inlatura sporii de mucegai din aer, fiind planta potrivita pentru baie si pentru alte spatii umede din locuinta.

Sursa foto: mostbeautifulgardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului