Plante de apartament

# crestere plante de apartament #ingrijire plante de apartament #plante de apartament #plante

Ingrijirea plantelor de apartament! 5 greseli majore pe care si tu le faci

Ti se intampla ca plantele de apartament sa ti se usuce si nu stii de ce? Multe persoane comit greseli majore in ingrijirea acestora, fara sa isi dea seama. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care cu siguranta si tu le faci.

1. Nu stii ce cumperi

Ti s-a intamplat sa iti placa o floare, sa o cumperi si apoi sa observi cum se ofileste? Ei bine, acest lucru se intampla deoarece, multi dintre cei care fac acest lucru nu stiu care sunt conditiile de crestere ale speciei respective. Inainte de a cumpara o planta de apartament este indicat sa stii ce necesitati are in privinta luminii, pozitionarii, udarii, solului etc. Altfel risti ca planta sa moara mai repede decat te-ai fi asteptat.

2. Le pozitionezi in locul nepotrivit

Sa cunosti nevoiele plantei nu este suficient. Fiecare incapere din casa poate fi mediu perfect pentru a creste plante, insa fiecare planta trebuie pozitionata in locul in care ii prieste: langa fereastra, in baie sau intr-un colt intunecat.

3. Le pui langa calorifer

Nici o planta de apartament nu trebuie sa fie tinuta langa sau deasupra caloriferului. Caldura emanata de calorifer duce la evaporarea rapida a plantei si la ingalbenirea frunzelor, iar in cazul plantelor sensibile, la uscarea definitiva a acesteia.

4. Uiti sa le stergi de praf

Plantele de apartament sunt adesea ignorate cand vine vorba de stergerea prafului. Daca vrei insa ca plantele tale sa se dezvolte corespunzator si sa traiasca multi timp, trebuie sa le stergi regulat de praf. Si asta deoarece in interior frunzele plantelor nu sunt spalate de ploaie, cum se intampla cu plantele tinute in exterior.

5. Le uzi zilnic sau prea rar

De multe ori uiti sa le uzi, sau le uzi prea des? Plantele au nevoie de udari regulate, insa in functie de tipul acestora. In timp ce unele plante au nevoie de udari zilnice, altele au nevoie de udari mai rare: o data la doua-trei zile sau chiar o data pe saptamana.

Sursa foto: littleecofootprints.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului