Plante de apartament

#plante taiate #aranjamente florale #flori #plante de apartament

Infrumuseteaza-ti casa cu flori. 6 trucuri de la specialisti pentru aranjamente de vis

Jessica Marshall, proprietar de Miss Daisy Floral Design Studio din Las Vegas si New York, le-a dezvaluit reporterilor Cosmopolitan.com cateva dintre trucurile pe care le foloseste la ornamentele florale astfel incat acestea sa arate si bine, iar plantele taiate sa aiba viata mai lunga.

 

Taie tulpinile la unghi de 45 de grade

 

Foto: everybloominthingblog.com

Atunci cand cumperi flori din piata si chiar si de la florarie, ele vin exact asa cum au fost taiate din gradina sau din sere. Insa ca sa tina mai mult, trebuie sa le tai cu un cutit sau cu o foarfeca tulpina la unghi de 45 de grade. In felul acesta le maresti suprafata de absorbtie a apei, iar florile vor fi bine hidratate.

Foloseste o ceasca in loc de vaza

 

Foto: harpersbazaar.com

Nu arunca florile cu codite scurte. Asaza-le intr-o ceasca de cafea cu farfurioara. Arata foarte frumos si poti decora astfel masuta din living.

Terapie-soc pentru boboci

 

Foto: cosmopolitan.com

Bobocii de flori se deschid destul de greu in mod natural. Insa exista o solutie rapida. Dupa ce le-ai taiat tulpinile, pune florile intr-un pahar cu apa calda. Dupa un minut muta florile intr-un vas plin cu apa rece si lasa-le timp de 20 de minute. Florile se vor deschide la maximum.

Tratament cu vodka si zahar

 

Foto: cosmopolitan.com

Pentru ca florile sa arate impecabil cat mai multa vreme trateaza-le cu vodka. Nu este nicio gluma! Jessica Marshall sustine ca inainte de a pune florile in vaza e bine sa pui in apa cateva picaturi de vodka si o lingurita de zahar alb. Atunci cand incep sa dea semne ca se ofilesc, pune o lingura de vodka in apa si tulpinile se vor indrepta frumos.

Pune plantele suculente in boluri pentru desert

 

Cupele de inghetata ori de serbet sunt suportul perfect pentru plantele suculente. Aceste plante au de regula dimensiuni mici, astfel ca vor arata foarte bine in aceste mini-boluri transparente. Asigura-te doar ca, o data pe saptamana, le vei pulveriza apa, astfel incat solul sa fie mereu umed.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului