Plante de apartament

# crestere plante aromatice interior #plante de apartament #ierburi aromatice #plante aromatice #iarna

Ierburi aromatice pe care le poti creste in casa, in sezonul rece

Transforma-ti bucataria intr-un loc plin de prospetime si arome fine, cu ajutorul ierburilor aromatice pe care le poti creste in casa, in sezonul rece. In plus, vei avea mereu la indemana aceste ingrediente care imbogatesc gustul mancarurilor pe care le prepari.

Busuioc

Seamna seminte de busuioc in ghivece si asaza-le la fereastra din casa orientata spre sud. Busuiocului ii place apa si caldura.

Dafin

Plateaza dafinul intr-un ghiveci pe care este recomandat apoi sa il pui la fereastra orientata spre est sau spre vest. Asigura-te ca aerul circula cat mai bine in jurul plantei, pentru ca dafinul are nevoie de aceste conditii pentru a creste sanatos.

Hasmatuchi

Semintele de hasmatuschi sau patrunjel frantuzesc se seamana vara tarziu. Aceasta planta aromatica creste bine atunci cand lumina nu este foarte intensa, insa are nevoie de temperaturi ridicate, de peste 21 de grade Celsius, pentru a se dezvolta cat mai bine.

Chives

Chives poate creste in ghivece peste iarna, chiar si atunci cand este replantat din gradina. Lasa ghiveciul afara pana cand frunzele se usuca. Inainte de venirea iernii, muta ghiveciul in interior, dar intr-un loc racoros, cum ar fi o pivnita, pentru cateva zile. Apoi, muta ghiveciul in cel mai insorit loc din casa.

Oregano

Cel mai bine este sa plantezi oregano in ghiveci dintr-o radacina pe care ai crescut-o in gradina. Dupa ce l-ai plantat in ghiveci, muta-l la fereastra din casa orientata spre sud.

Patrunjel

Cel mai usor este sa cresti patrunjel din semintele pe care le pui direct in ghiveci. Patrunjelul adora soarele si va creste incet, atunci cand este pus la o fereastra orienata spre est sau vest.

Rozmarin

Taie o crenguta dintr-o tufa de rozmarin si pune-o intr-un vas cu putina apa pana cand incep sa ii creasca radacini. Rozmarinul creste bine atunci cand este asezat la o fereastra orientata spre sud. In incaperea in care este tinut, rozmarinul va imprastia un miros placut si proaspat pe tot parcursul iernii.

Salvia

Taie o crenguta de salvie de la o planta care a crescut in exterior pentru a o planta in ghiveci. Salvia tolereaza aerul uscat din interior foarte bine, insa are nevoie de soare, de aceea va trebui sa asezi ghiveciul la fereastra orientata spre sud.

Tarhon

Tarhonul se afla in repaus vegetativ de la sfarsitul toamnei sau inceputul iernii, de aceea este important ca planta sa fie adusa in interior in aceasta perioada. Pune planta de salvie din gradina intr-un ghiveci si lasa-o afara pana cand ii cad toate frunzele. Apoi, adu-o in interior si lasa-o in cel mai racoros loc din casa pentru cateva zile, apoi pune ghiveciul la ferestrea orientata spre sud, unde va avea soare din belsug. Salvia are nevoie sa fie hranita bine cu un fertilizator lichid.

Cimbru

Cibru poate fi plantat fie dintr-o ramura taia de la o planta mai mare, fie replantand cu totul radacina de cimbru pe care ai crescut-o in gradina. Cimbrul are nevoie de soare, dar va creste cel mai bine atunci cand este asezat la o fereastra orientata spre est sau vest.

Sursa foto: housebeautiful.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare