Plante de apartament

#ingrijire plante #plante #plante de apartament #plante terariu

Greseli pe care sa le eviti la ingrijirea plantelor din terariu

Terariile pot fi considerate adevarate bijuterii ale lumii plantelor de apartament. Nu necesita o ingrijire speciala si au un aspect foarte placut, inedit. Totusi, din dorinta de a-si ingriji cat mai bine plantele, detinatorii de terarii risca sa le ude si sa le fertilizeze excesiv. Daca vrei ca terariul tau sa atraga instant privirile musafirilor, straduieste-te sa nu comiti urmatoarele greseli!


Asezi terariul in zone cu prea multa lumina

Atunci cand ai plante cultivate in terariu, este important sa ai grija la cantitatea de lumina pe care le-o oferi. Sticla atrage caldura si lumina rapid, iar plantele tale pot fi in pericolul de a se arde. Daca nu ai grija, temperatura din terariu creste rapid, creand o atmosfera de sauna, in care plantele tale se vor sufoca.

Majoritatea plantelor nu rezista la temperaturi ridicate, astfel ca este bine sa nu lasi niciodata terariul la lumina directa a soarelui.


Pozitionezi terariul prea aproape de calorifere

Caldura emanata de un calorifer poate ucide plantele rapid. Daca asezi terariul in apropierea sau chiar pe un calorifer, asteapta-te ca plantele din interior sa nu reziste foarte mult. La fel ca in cazul terariului asezat la prea multa lumina, temperatura din interior va creste intr-un ritm alarmant, iar plantele se vor sufoca.


Nu indepartezi plantele moarte

Daca plantele din terariu nu arata prea bine, este indicat sa le indepartezi rapid deoarece le pot imbolnavi pe cele sanatoase. De asemenea, este recomandat sa le indepartezi si pe cele uscate sau care au un aspect neplacut. Indeparteaza planta cu ajutorul unei linguri, avand grija sa nu le deranjezi pe cele din jur. Poti inlocui planta distrusa cu una similara sau cu un stat de iarba.


Exagerezi cu udatul

Aceasta este o problema frecventa in randul detintorilor de terarii, care nu se obisnuiesc cu dimensiunile reduse al "mini-gradinii" lor. Pentru a evita acest lucru, pulverizeaza apa direct pe frunze sau la radacina plantelor. Daca si in aceste conditii se acumuleaza apa, incearca sa o indepartezi cu un servetel absorbant din hartie.


Alegi plantele nepotrivite

Chiar daca majoritatea plantelor se dezvolta bine in terarii, trebuie sa stii ce tipuri sa folosesti. De exemplu, daca plantele tale vor sta intr-un terariu inchis, alege plante care iubesc umezeala. De asemenea, este bine sa cultivi plante care se dezvolta la semiumbra.

In plus, plantele suculente, precum cactusii, nu se dezvolta bine in terarii, deoarece au nevoie de multa lumina si umezeala.

Sursa foto: designsponge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului