Plante de apartament

#plante de apartament #gradina #plante de interior #gradina interior

Gradina de interior: idei de crestere a celor mai aspectuoase plante in casa

Oricine isi doreste o gradina de interior spectaculoasa, iar cand spatiul disponibil nu este deloc generos, incep sa iasa la suprafata cele mai creative idei. Gradinaritul, chiar si cand se desfasoara intre patru pereti, a evoluat in multe privinte, luand nastere stiluri surprinzatoare, din care sa te inspiri si tu cand vrei sa cresti cele mai aspectuoase plante in casa.

Plantele au fost intotdeauna un companion loial in viata oamenilor, imbunatatind calitatea aerului si infrumusetand interiorul locuintelor. Pentru a accentua importanta plantelor in casa, este intotdeauna o idee buna sa iti pozitionezi gradina de interior in fata unui perete alb.

Transforma orice recipient intr-un ghiveci inedit

Un secret important in amenajarea unei gradini de interior demna de toata lauda este sa incerci sa transformi orice recipient ai avea acasa, intr-un ghiveci pentru plantele tale. De pilda, plantele suculente pot creste perfect cu mai putin pamant, deci le poti aseza chiar si pe un platou obisnuit, adaugand in jur pietre, scoici si ramuri uscate, pentru a reconstitui un peisaj natural incantator.

Foloseste ghivece transparente

Este intotdeauna o idee buna sa folosesti ghivece transparente, precum bolurile din sticla sau terariile, cand iti doresti o gradina de interior cu adevarat spectaculoasa. Terariile au castigat o imensa popularitate in ultimii ani, pe buna dreptate: sunt aspectuoase, nu stirbesc din frumusetea plantelor si adauga un plus de farmec estetic oricarei incaperi.

Pentru a obtine un efect dramatic si surprinzator, incearca sa grupezi terariile in care plantezi diverse soiuri de flori sau chiar sa le atarni la diferite niveluri (in acest mod, vei obtine un efect vizual care te face sa crezi ca plantele tale plutesc).

Adauga in decor obiecte ornamentale simple

Cand vrei sa dedici un colt al casei unei gradini de interior reusite, trebuie sa te gandesti la cum va arata intreaga imagine, nu doar ghivecele asezate intr-o anumita ordine. Astfel, asaza pe rafturile din jur obiecte ornamentale simple, dar de efect, care sa completeze discret "peisajul", fara sa eclipseze aspectul florilor pe care le cresti.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului