Plante de apartament

# flori clopotel ingrijire # flori clopotel #flori

Florile-clopotel: ideale pentru un balcon de vis. Cum se ingrijesc

Vrei sa ai un balcon de vis, pe care toata lumea sa il admire? Florile-clopotel sunt fermecatoare. Au o frumusete aparte si sunt usor de ingrijit si plantat.

Campanulele, asa cum li se mai spune, sau Clopotelul italian sau Steaua Mariei, pot fi cultivate atat in gradina, cat si in ghiveci. Au o inaltime cuprinsa intre 20 si 60 de centimetri si se regasesc in mai multe varietati. Unele sunt anuale, altele perene sau bianuale.

Cum se ingrijesc florile-clopotel

Florile-clopotel iubesc racoarea si lumina. Adora sa stea in razele de soare, insa nu in caldura excesiva. Ele infloresc din iunie pana in septembrie, asa ca toata vara te-ai bucura de un cadru de basm.

Florile-clopotel au nevoie de apa cu regularitate, insa nu in exces, deoarece radacinile lor sunt sensibile si pot putrezi. Trebuie curatate frecvent de florile si frunzele uscate pentru a le prelungi perioada de inflorire. Inmultirea se face prin butasi, prin seminte sau prin divizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului