Plante de apartament

#flori #dar #cadou #plante

Flori potrivite pentru diferite ocazii

De fiecare data cand cumperi un buchet de flori, scopul este impresionarea persoanei care il va primi. De cele maimulte ori, alegerea buchertului perfect poate fi o adevarata provocare. Iata cateva sugestii de flori pe care le poti oferi cu diferite ocazii, pentru a-ti usura cautarile.


 

 

Reguli de bune maniere cand oferi flori

 

  • Atunci cand oferi flori, este bine sa le oferi fara ambalaj. In cazul in care vrei sa le protejezi, poti opta pentru o folie transparenta, astfel incat aceasta sa nu atraga atentia mai mult decat florile in sine. Este de preferat insa ca buchetul sa fie legat cu o panglica fina.
     
  • O alta regula este ca buchetul sa fie oferit cu florile in sus si nu cu ele in jos.
     
  • In cazul in care florile oferite insotesc un cadou este bine ca acestea sa se potriveasca cu el. De exemplu cand oferi un parfum sau produse cosmetice cumpara un buchet format din flori finute si parfumare precum viorelele, lacramioare, zambile etc. Daca oferi bijuterii alege un buchet de flori elegante ca orhidee, trandafiri sau crini imperiali. De asemenea, in cazul in care buchetul insoteste un cadou costand in haine, opteaza pentru gerbera, bujori sau dalii.

 

Flori pentru nunta

 

Fie ca esti un invitat la nunta si vrei sa-i cumperi miresei un buchet de flori, fie ca iti cauti florile pentru buchetul de mireasa si pentru decorarea localului, florile de sezon sunt intotdeauna o alegere potrivita si lipsita de surprize.
Primavara opteaza pentru flori delicate, in culori pale, iar toamna pentru unele mai colorate, insa nu foarte aprinse. De asemenea, indiferent de anotimp poti opta cu succes pentru frezii si trandafirii. Alege flori in culori pale precum orhidee, crin, alstromeria sau chiar gerbera. In acet fel cu siguranta nu vei da gresi cu alegerea facuta.

 

Flori pentru zile de nastere

 

In cazul in care vrei sa cumperi un buchet de flori pentru aniversarea unei zile de nastere, opteaza pentru un buchet format din florile preferate ale sarbatoritului. In cazul in care nu stii care sunt acestea, alege un buchet mixt din flori de sezon, de diferite culori.

Daca este vorba despre o zi de nastere se recomanda un numar de fire egal cu numarul anilor impliniti, sau cu unul in plus, daca este vorba despre un numar par.

In cazul in care se vor oferi flori unui barbat sunt recomandate garoafele.

 

Flori pentru sarbatori religioase

 

Craciunul este o alta ocazie cu care se daruiesc flori sau se fac aranjamente florale pentru decorarea mesei. In acesta perioada opteaza pentru flori rosii sau roz, cu multe frunze verzi. Leaga buchetul cu o panglica argintie si cu siguranta vei obtine efectul dorit. De asemenea, poti darui flori care simbolizeaza aceasta sarbatoare precum Poinsettia sau Holly.

Pastele este o alta sarbatoare religioasa importanta. Acesta cade la inceputul primaverii cand multe dintre flori incep sa infloresca. Cu acesta ocazie poti oferi cu succes lalele, narcise, zambile sau liliac. Poti opta chiar si pentru un buchet de flori mixt in care sa inserezi si cateva frezii deschise la culoare.

Atat de Paste cat si de Craciun poti opta cu succes si pentru buchete formate din Iris, floare ce simbolizeaza pacea, speranta, credinta si intelepciunea.

 

Flori pentru persoana iubita

 

Pentru iubita sau cu ocazia sarbatorilor de Valentine`s Day sau Dragobete poti oferi cu succes pentru trandafirii rosii, flori ce simbolizeaza iubirea. In cazul in care partenerei tale nu ii plac trandafirii, este bine sa ai in vedere preferintele ei in materie de flori si sa ii oferi un buchet cat mai spectaculos. Se recomanda florile cu tije lungi de culoare precum trandafirii, margaretele, lalelele sau freziile in culori albe, roz sau galbene.

 

Flori pentru 1 si 8 Martie

 

Deoarece Ziua femeii cade la inceputul primaverii, poti darui ghiocei sau lacramioare, flori care simbolizeaza gingasia si puritatea. De asemenea, mai poti oferi si alte flori precum narcise, zambile, lalele, iris sau trandafiri. Este de preferat sa optezi pentru cularea alba, abul insemnand puritate. Este bine sa ai in vedere si florile sau culoarea preferata a peroanei careia i le oferi.

 

Flori pentru o proaspata mamica si pentru bebelus

 

Cand in familie sau in cercul prietenilor are loc un astfel de aveniment este bine sa optezi pentru flori viu colorate sau pale si nicidecum pentru unele albe. Poti alege flori precum trandarifi, de preferat roz, margarete sau liliac. Evita florile foarte parfumate si opteaza pentru buchete de mici dimensiuni. Leaga buchetul cu o panglica roz sau bleu in functie de sexul copilului. Pune-l intr-un cos alaturi de un ursulet de plus si eventual o cutie de bomboane de ciocolata sau o felicitare.

Iata cateva sugestii in functie de sexul copilului:

Pentru fetita: lacramioare, numa-uita, trandafiri roz sau liliac.

Pentru baietel: garoafe violet, stanjenei , crini sau narcise.

 

Flori pentru o persoana bolnava

 

In cazul in care te duci sa vizitezi o persoana bolnava si vrei sa-i duci un buchet de flori, opteaza pentru flori cu un parfum discret. Gerbera, garofitele sau trandafirii sunt cateva idei potrivite.

 

Flori pentru inmormantari

 

Desi nu ne place a ne gandim la aceste evenimente neplacute, sunt momente in viata cand trebuie sa luam parte la ele. Desi in mod normal se daruiesc flori in numar impar, la o inmormantare se vor aduce doar flori intr-un numar par (2, 4, 6 etc). De obicei la inmormantari se duc flori precum garoafe sau cale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare