Plante de apartament

# flori craciun #plante de craciun #craciunita

Flori populare in perioada Craciunului. Tu le ai in casa?

 

Craciunul ne duce cu gandul nu doar la decoratiunile specifice si la bradul cel Craciun, dar si la florile si plantele specifice acestei sarbatori.

Adesea, in aceasta perioada a anului sunt folosite o multime de flori pentru a decora casa sau pentru a le darui celor dragi. Iata care sunt acestea!

Poinsettia (Euphorbia pulcherrima)

Plante subtropicale originare din Mexic, Poinsettia a ajuns un adevarat simbol al Craciunului in intreaga lume. Acest lucru se datoreaza coloritului frunzelor acestora care in preajma Craciunului sunt verzi si rosii.

De asemenea, se spune ca forma florii de Poinsettia simbolizeaza steaua din Betleem. Daca ai acasa o Poinsettia sau ai primit una, ai grija sa nu o uzi prea mult, deoarece este susceptibila la putrezirea radacinilor. Asigura-te ca ghiveciul are un drenaj bun si ca o uzi doar cand solul este uscat. 

Cactusul Craciunului (Schlumbergera x buckleyi)

Cactusul Craciunului este o planta vesnic verde si are flori rosii, mov sau albe. I se spune Cactusul Craciunului  deoarece infloreste in perioada Craciunului, venind in nuante de roz pana la rosu. Spre deosebire de multe plante suculente, aceasta planta tropicala are nevoie de o cantitate destul de mare de apa pentru a ramane sanatoasa. Solul trebuie sa fie umed, nu imbibat cu apa, insa. Uda planta de fiecare data cand solul se simte uscat la presarea cu degetul. 

Rozmarin (Salvia rosmarinus)

Rozmarinul este o planta aromatica ce a devenit in ultima vreme asociata cu Craciunul. In perioada Craciunului se gasesc in numeroase florarii plantute de rozmarin, in ghiveci, care au forma unui bradut. Acestea pot fi aduce in casa pentru a le impodobi de Craciun, tocmai pentru ca au forma atat de asemanatoare cu cea a unui brad.

Vascul (Phoradendron leucarpum)

Vascul nu poate fi crescut in casa, fiind o planta parazit care creste in copaci. Este o traditie atat la noi, romanii, cat si la americani (si probabil si la alte popoare) ca vascul sa fie agatat de tocul usii sau la lustra, iar persoanele indragostite sa se sarute sub vasc. Frunzele vascului sunt vesnic verzi, iar plantele de gen feminin produc multe fructe albe.

ATENTIE! Vascul este deosebit de tocix atat pentru copii cat si pentru animalele de companie, prin urmare asigura-te ca nu il lasi la indemana acestora. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare