Plante de apartament

#plante aromatice #plante de apartament #cultivare plante aromatice #bucatare

Fa-ti propria gradina de plante aromatice chiar in bucatarie

Vrei sa ai condimente proaspete pentru mancarurile tale in fiecare zi? Cea mai buna solutie este sa iti creezi propria gradina de plante aromatice chiar in bucatarie. Aceste soiuri de plante sunt usor de intretinut si indispensabile pentru o gospodina desavarsita. Iata care sunt cele mai bune plante aromatice pe care sa le cresti in propria bucatarie:


1. Busuiocul

Planteaza in ghivece micute seminte de busuioc si asaza vasele intr-o fereastra orientata catre sud. Busuiocul este o planta foarte iubitoare de soare si caldura.


2. Dafinul

Dafinul este o alta planta aromatica perfecta pentru interior. Aceasta creste foarte bine in ghivece, pe tot parcursul anului. Are nevoie de multa lumina, de aceea este bine sa o asezi la o fereastra orientata catre est sau vest, insa asigura-te ca locul in care o pui nu este foarte aglomerat, deoarece ea are nevoie de o circulatie foarte buna a aerului pentru a ramane sanatoasa.


3. Asmatuiul

Asmatuiul este o alta planta aromatica pe care o poti creste foarte usor in bucataria ta. Aceasta se inrudeste cu patrunjelul si se foloseste in general la preparatele frantuzesti. Cultiva niste seminte de asmatui intr-un ghiveci, iar aceastea se vor dezvolta armonios, in conditii de lumina redusa si temperaturi cuprinse intre 18 si 21 de grade Celsius.


4. Arpagicul

Ia un manunchi de arpagic din gradina ta si planteaza-l intr-un ghiveci la sfarsitul perioadei sale de vegetatie. Lasa vasul afara pana pana cand frunzele sale se usuca apoi muta-l iarna intr-un vas mai mare si asaza-l intr-un loc racoros, precum pivnita. Dupa cateva zile, poti sa il asezi la fereastra.


5. Oregano

Daca vrei sa plantezi oregano in gradina de plante aromatice din bucataria ta, nu trebuie decat sa tai cateva fire din el si sa le plantezi intr-un ghiveci. Vasul trebuie asezat insa intr-o fereastra luminoasa.


6. Patrunjelul

Poti replanta patrunjelul pentru gradina ta din interior fie folosind seminte, fie dezgropand un manunchi chiar din gradina de afara. Acesta are nevoie de foarte mult soare. El va creste lent, de aceea trebuie asezat intr-o fereastra orientata catre vest-est.



Sursa foto: survivalathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare