Plante de apartament

#ghiveci #cactus #plante de apartament #flori #craciunita #ingrijirea craciunitei

Este vremea Craciunitei! 3 curiozitati despre minunata planta de apartament

Craciunita este, fara indoiala, una dintre cele mai indragite plante de apartament. Deoarece nu este foarte pretentioasa la conditiile de trai, Craciunita este crescuta atat de persoanele pasionate de plante, cat si de cele care abia incep sa descopere tainele ingrijirii plantelor de apartament. Cunoscuta si sub denumirea de Schlumbergera sau Cactusul de Craciun, Craciunita ascunde o multime de curiozitati in spatele florilor delicate care se deschid in preajma sarbatorilor.

Poate inflori "la comanda" si are nevoie de somnul de frumusete

Datorita faptului ca i se spune Craciunita sau Cactusul de Craciun, aceasta planta de apartament lasa impresia ca este asociata doar cu sarbatoarea sfanta. Ei bine, in alte tari, de exemplu in SUA, Craciunita este planta tuturor sarbatorilor, deoarece poate inflori "la comanda".

Mai exact, daca vrei sa infloreasca in preajma Craciunului, cu aproximativ 2 luni inainte de sarbatori trebuie sa o tii intr-o camera intunecata, adica sa-i oferi "somnul de frumusete". Timp de 14 ore pe zi, planta sta pe intuneric si pare ca doarme, dar de fapt, in acest timp are loc dezvoltarea mugurilor.

Odata ce se formeaza mugurii, planta trebuie mutata iar la lumina. Acest proces poate fi repetat si cu ocazia altor sarbatori, cum ar fi Pastele, de exemplu. De aceea, in alte zone, Craciunita mai este denumita si Cactusul de Paste sau Cactusul de Ziua Recunostintei.

Este originara din Brazilia si nu este cactus propriu-zis

Chiar daca minunata Craciunita este numita si Cactusul de Craciun, trebuie sa stii ca nu este vorba despre o specie de cactus in adevaratul sens al cuvantului. In timp ce cactusii sunt originari din zonele desertice si adora caldura excesiva, Craciunita este o planta suculenta originara din padurile tropicale ale regiunilor muntoase din Brazilia.

Acolo, ea creste ca planta epifita, adica se dezvolta pe alte plante. In plus, creste aromonios intr-un spatiu in care nivelul de umezeala este mai ridicat, iar caldura are o temperatura de 20 de grade Celsius.

Poate trai chiar si 30 de ani

Craciunita poate trece din generatie in generatie, deoarece are o viata foarte lunga. Conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat din Oregon (SUA), Craciunita poate atinge venerabila varsta de 30 de ani, cu conditia sa fie ingrijita bine.

Sursa foto: flickr.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare