Plante de apartament

# plante apa #udare plante #apa robinet

Este buna apa de la chiuveta pentru plantele de apartament!

 

Plantele de apartament au mereu nevoie de apa, mai ales in sezonul cald, numai ca acestea sunt foarte sensibile cand vine vorba de udat. Trebuie sa stii ca nu conteaza doar cantitatea de apa pentru ca planta ta sa fie fericita, ci si de calitatea acesteia.

Putina lume stie ca apa de la robinet nu este tocmai recomandata pentru a o folosi pentru udatul plantelor. Inainte de a folosi apa de la robinet verifica nivelul de calcar prezent in aceasta. Poti face asta singur. Clateste un pahar si lasandu-l sa se usuce singur. In cazul in care apa este foarte dura, pe pahar vor ramane urme vizibile de calcar.

Daca nu este calcaroasa, apa de la robinet poate fi utilizata fara probleme ca sa uzi plantele, insa doar dupa ce a stat la decantat minim 24 de ore inainte de a o folosi. De asemenea, este indicat sa folosesti un filtru de apa care sa elimine impuritatile.

Cum poti folosi apa de la robinet pentru a fi buna de udat florile

Problema apei de la robinet este aceea, ca de cele mai multe ori, este foarte dura si, in plus, contine clor, substanta care le face rau plantelor.

Pentru a evita o astfel de problema, cel mai bine ar fi sa fierbi apa, dupa care sa o lasi 24 de ore sa se linisteasca. Apoi, o poti folosi.

O alta idee demna de luata in seama, este aceea a colectarii apei de la fierberea oualor. Astfel, apa isi pierde si din duritate, plus ca va avea in plus calciul dizolvat din coaja oalor. De asemenea, poti pastra cojitele de oua pentru a le fierbe alaturi de apa pentru plante. Asigura-te insa ca indepartezi orice urma de albus sau galbenus de pe aceastea.

De asemenea, tot pentru udarea florilor este foarte buna apa ramasa de la fierberea cartofilor.

Si apa de ploaie este indicata pentru udatul florilor. Daca nu ai posibilitatea sa strangi apa de ploaie sau sa iei apa de la izvor, iti poti uda florile si cu apa imbuteliata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului