Plante de apartament

#udare dracaena #ingrijire Dracaena #dracaena #plante de apartament

Dracaena - cum sa o ingrijesti corect

Dracaena, cunoscuta in mod popular si sub denumirea de Dracena dragonului sau Copacul dragonului, este o planta perena subtropicala. Aceasta planta ornamentala poate fi pastrata cu usurinta in interiorul locuintei, creand un decor deosebit. Dracaena poate atinge o inaltime cuprinsa intre 4 si 7 metri, iar diametrul coroanei poate ajunge de asemenea pana la patru metri.

Daca iti doresti sa te bucuri de aceasta planta in casa ta, iata tot ce trebuie sa stii despre cum sa o ingrijesti corect.

Ingrijirea plantei Dracaena

Dracaena este o planta care are nevoie de o cantitate consistenta de apa. In momentul in care uzi planta este necesar sa acorzi apa in profunzime, insa nu trebuie sa urmezi acest proces foarte des. Umiditatea excesiva a pamantului afecteaza planta, provocand putrezirea radacinilor. In plus, Dracaena poate suporta si o seceta a pamantului datorita faptului ca isi mentine rezerve de apa in frunze special pentru astfel de perioade.

Temperatura cea mai potrivita la care trebuie tinuta Dracaena este cea cuprinsa intre 18 si 30 de grade Celsius. Daca insa iti doresti sa limitezi cresterea arborelui pentru a nu atinge o inaltime prea mare, poti pune planta intr-un climat mai rece. Insa, pentru a nu ii crea totusi probleme este indicat sa te asiguri ca aceasta temperatura rece nu scade sub 7 grade Celsius.

In ceea ce priveste lumina, Dracaena este o planta iubitoare de spatii luminoase. Lumina soarelui ii va permite sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod mai placut. Insa, in cazuri extreme, arborele poate tolera si zonele din casa usor umbrite.

Dracaena nu este o planta care sa aiba nevoie in mod necesar de ingrasamant, cu atat mai mult daca o cresti in interior. Insa, o fertilizare suplimentare o poate ajuta pentru a avea un frunzis dens si pentru a ii da un aspect estetic mai placut.

De asemenea, este important sa replantezi arborele la fiecare doi ani. Cu cat planta creste mai mult, radacinile acesteia vor avea nevoie de un spatiu mai mare. Iar asezarea intr-un ghiveci mai incapator va permite plantei sa se dezvolte mai bine. Insa, la fel de important este si faptul ca prin aceasta modalitate poti verifica sanatatea radacinilor si sa le tai in cazul in care nu sunt intr-o stare prea buna.

Boli si daunatori ai Dracaenei

Principala cauza care poate afecta cresterea plantei Dracaena este reprezentata de umezeala radacinilor. In cazul in care solul nu este bine drenat si radacinile raman umede pentru prea mult timp, arborele poate muri. De aceea este indicat sa nu ii oferi apa mult prea des si sa incerci sa o asezi astfel incat sa aiba acces direct la lumina soarelui.

Daca iti doresti sa verifici sanatatea tulpinilor plantei, poti sa tai usor o mica parte din exteriorul acestora. Insa, ai grija sa nu tai prea adanc, ci doar atat cat sa vezi culoarea pe care acestea o au. Daca sunt verzi inseamna ca sunt sanatoase, iar daca au un aspect maroniu inseamna ca sunt afectate.

Sursa foto: crocus.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului