Plante de apartament

#dracaena #planta #ghiveci #plante apartament

Dracaena

este o planta care in mod natural se dezvolta in zonele cu clima sub-tropicala. In apartament, aceasta este foarte putin pretentioasa, motiv pentru care este preferata de iubitorii de .


Inmultire


Inmultirea Dracaenei se face prin butasi. Se taie 10 centimetri din varful tulpinii, iar acest butas se introduce direct intr-un substrat similar cu cel in care este plantata floarea. Solul in care a fost introdus butasul trebuie mentinut in permanenta umed pentru ca radacinile sa se prinda in cel mai scurt timp.


Dupa ce s-au prins radacinile, planta se uda normal pentru a evita putrezirea firelor din sol.


Solul potrivit este usor drenabil, realizat dintr-un amestec de turba, nisip si pamant de flori . Aceasta varitanta de sol permite plantei sa se dezvolte armonios


Udare


Desi este o planta tropicala, Dracaena are nevoie de mai putina apa decat celelalte flori din aceeasi categorie. Udarea excesiva va provoca ingalbenirea frunzelor.


Asteapta ca solul sa se usuce complet inainte de a aplica urmatoarea udare, iar dupa 10 minute indeparteaza surplusul de apa din farfuria ghiveciului.


Daca vara se uda mai des, iarna se asteapta inca 3 zile de la uscarea solului, iar apoi se ofera apa plantei.


Lumina si temperatura


Plantei ii place lumina moderata, motiv pentru care este indicat sa o tii departe de razele soarelui si chiar de fereastra.  De asemenea, Dracaena este o planta caruia nu ii plac temperaturile extreme. Daca este posibil, asigura-i plantei o temperatura de 22 – 25 de grade Celsius.


Pentru a face plantei pe plac, atat in ceea ce priveste lumina, cat si temperatura, ar fi bine sa o pozitionezi intr-o camera in care soarele nu bate intreaga zi (mai ales vara) si in care temperatura este potrivita.


Totodata, crescatorii de Dracaena ne sfatuiesc sa tinem planta intr-un loc in care nu exista curenti de aer pentru ca acestia pot imbolnavi planta. 


Fertilizare


Dracaena are nevoie de un ingrasamant special pentru plantele cu frunze. Asta inseamna ca fertilizatorul trebuie sa aiba un continut ridicat de azot (care stimuleaza cresterea foliara). Poti opta pentru un ingrasamant lichid, sau pentru batoane care se introduc in sol.


Batoanele se administreaza  o data la doua luni , in timp ce ingrasamantul lichid se utilizeaza o data la doua sau chiar trei saptamani, in sezonul rece. In perioada octombrie – februarie, cantitatile se reduc la jumatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului