Plante de apartament

#inflorire orhidee #orhidee

Doar asa poti face orhideea sa infloreasca tot anul

Orhideele sunt plante exotice care uimesc cu frumusetea si delicatetea lor. Sunt unele dintre cele mai indragite si apreciate plante de apartament din intreaga lume.

 

Insa, pentru a te incanta cu frumusetea lor, trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Desi nu sunt deloc dificil de ingrijit este improtant sa apelei la un truc simplu pentru a face orhideele sa infloreasca. 

“Temperatura - In natura, orhideele se dezvolta datorita diferentelor de temperatura dintre zi si noapte. De aceea trebuie sa o plasezi intr- un loc unde temperatura este mai rece noaptea decat ziua. Cel mai bine ar fi la fereastra. E bine sa ai grija si ca acel loc sa fie mereu aerisit, fiindca orhideele iubesc aerul. Atentie insa! Tija lor este fragila, e bine sa nu le tii in curent.

Lumina - Orhideelor le place lumina. Unele specii au nevoie de mai multa, altele, de mai putina. De aceea este ideal sa o instalezi cam la 20-30 cm de o fereastra. E nevoie si de o perdea fina sau de o jaluzea pentru a opri soarele sa o arda.

Udare si umiditate - Frecventa udarii depinde de locul unde o tii. Cu cat este mai cald, cu atat are nevoie de mai multa apa. Pentru a sti exact, ia ghiveciul in mana si, daca este usor, baga orhideea cateva minute intr-un vas cu apa. Cand nu mai ies bule la suprafata, scoate-o si lasa sa se scurga apa inainte de a o pune la loc. Nu lasa apa sa stagneze la baza plantei. Ar fi bine ca apa folosita la udat sa fie foarte putin mineralizata. Cea mai buna este cea de ploaie. Daca nu, foloseste apa plata. Ud-o numai dimineata! ”, explica Dr. ing. horticultor Eugenia Nita, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului