Plante de apartament

#semnalde alarma #seva #frunze #plante de apartament #plante #lacrimi #plante ghiveci

De ce "plang" plantele si ce trebuie sa faci

Ai observat picaturi mici pe frunzele plantelor tale? Acestea sunt semnale de alarma pe care plantele ti le transmit. Iata care este motivul pentru care plantele tale "plang" si ce trebuie sa faci.

Motivul aparitiei "lacrimilor" pe frunzele plantelor

Multe dintre persoanele care observa acest lucru pentru prima oara se gandesc dacă fenomenul este normal și dacă nu este cauzat de vreo boală care le pune în pericol florile. Botanistii sustin insa ca acest lucru este un fenomen normal insa este un semnal de alarma pe care plantele il transmit.

Prin acest proces plantele elimina excesul de umiditate, echilibrand astfel absorbtia de nutrienti. Trebuie sa stii ca plantele tale absorb in permanenta apa si elemente nutritive din sol. Acestea "curg" prin tulpina si frunze intr-un flux continuu, multe evaporandu-se, fara sa observi. Din cand in cand insa, se poate intampla ca pe frunze sa apara picaturi mari de apa, vizibile cu ochiul liber. Acesta este un semn ca plantele absorb prea multa apa.

Ce trebuie sa faci

In primul rand, trebuie sa stii ca acest fenomen de aparitie a lacrimilor pe frunzele plantelor (care nu trebuie confundat cu roua de dimineata) este cauzat de umiditatea in exces. Aceasta este o modalitate a plantelor de a-ti spune ca au nevoie de mai putina apa. Fie trebuie sa incepi sa le uzi mai rar, fie ca le pui mai putina apa.

Fertilizatorii sunt un alt motiv ce duce la aparitia lacrimilor. Acest lucru ineamna ca folosesti prea des fertilizator, prea mult sau un fertilizator nepotrivit. Planta va elimina prin frunze acest surplus de fertilizatori, odata cu apa, deoarece nu are nevoie de ei. Ia o pauza de la a fertiliza planta, cel putin 6 luni.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului