Plante de apartament

#greseli udare #greseli ingrijire pante apartament #plante de apartament #ingrijire plante de apartament

De ce nu supravietuiesc plantele din apartament? Iata ce sa nu faci!

O casa plina cu flori inseamna sanatate, veselie si culoare. Fiecare planta practic face parte din decorul casei. Plantele de interior nu au neaparat nevoie de o atentie deosebita, insa, trebuie sa le cunosti foarte bine conditiile in care se dezvolta armonios.

Uneori poti sa ucizi o planta si din prea multa grija. Daca observi ca isi pierde din vitalitate, nu mai sta pe ganduri si ia masuri imediat. Iata unde s-ar putea sa gresesti:

Le uzi prea des

Prea multa apa strica! Este modalitatea prin care poti sa ucizi cel mai repede o planta. Pamantul din ghiveci udat in permanenta nu face altceva decat sa duca la putrezirea radacinii. Afla de cata apa are nevoie fiecare planta in parte si fa-ti un program de udare. Pentru a nu uita poti scrie pe fiecare ghiveci de cate ori trebuie udata planta respectiva. In timp ce unele plante trebuie udate zilnic, altele au nevoie de apa doar o data pe saptamana. Verifica solul inainte si, daca este inca umed, amana hidratarea. Nu mai adauga apa cand vezi ca deja se scurge prin gaurile de drenaj ale ghiveciului.

Tii plantele in soare

Nu este greu sa iti dai seama de cata lumina au nevoie plantele, deoarece aceasta este esentiala in procesul de fotosinteza. Fara lumina, planta nu se hraneste si moare. Important, insa, este sa nu le expui direct in soare, deoarece frunzele li se vor usca imediat, iar floarea se va ofili si va muri. Nu le pune pe pervaz sau pe balcon decat daca au parte si de putina umbra.

Diferentele de temperatura

Plantele, in special cele exotice, dar si bulbii, au nevoie de temperatura constanta. Nu le aseza langa fereastra sau langa o usa pe care le deschizi frecvent, intrucat diferentele de temperatura, mai ales pe timpul iernii, le vor scurta viata.

Caldura excesiva

Cu siguranta ai asezat cateva plante si in apropierea unei surse de caldura, ori chiar pe calorifer, desigur doar pentru decor. Insa, caldura excesiva le-a deshidratat intr-un timp foarte scurt si si-au pierdut repede din vitalitate fara a mai putea fi salvate. Asadar, fereste plantele de orice sursa directa de caldura.

Ghiveciul este prea mic

Nu tine o planta cu anii in acelasi ghiveci. Radacina se dezvolta, se rasuceste si la un moment dat nu mai poate atrage apa si nutrientii din pamant. Scoate planta cu grija, curat-o de pamant si inlocuieste ghiveciul cu unul mai mare, suficient cat sa-i lase loc sa se dezvolte in continuare.

Sursa foto: foliageconcepts.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare