Plante de apartament

#plante #cumparare plante #plante sanatoase

Cumpara plante sanatoase: 4 sfaturi utile

Se spune ca preventia este mama sanatatii, asa ca de ce nu previi decat sa tratezi? Primavara este sezonul plantarii, iar tu vrei sa te bucuri de aspectul gradinii tale si sa eviti durerile de cap ce ti le-ar putea provoca ofilirea plantelor. Mai grav este ca o planta bolnava le poate imbolnavi si pe celelalte, asa ca citeste mai jos 4 sfaturi de care sa tii cont atunci cand cumperi o planta.


1. Ai grija de unde cumperi

Sunt destui samsari pe marginea drumului care te imbie cu plante, flori sau copaci direct din ghiveci. Cumparand din aceste locuri nu faci decat sa-ti asumi riscuri inutile, intrucat nu stii cum a fost ingrijita acea planta, daca a beneficiat de lumina suficienta sau apa de o calitate buna etc. si poti avea surpriza sa contastati ca nu a rezistat in gradina ta. Cauta pepinierele recunoscute si vezi cum sunt ingrijite si celelalte plante.


2. Inspecteaza-i frunzele si tulpina

Culorile frunzelor si aspectul tulpinei sunt semne revelatoare atunci cand vorbim de calitatea unei plante. Daca aspectul ei este palid si ofilit, inseamna ca nu a beneficiat de cantitatea de apa corespunzatoare, iar daca observi frunze galbene, inseamna ca are o problema cu daunatorii sau are un deficit de nutrienti.

Uita-te cu atentie la frunze, sa nu fie mancate de insecte si observa tulpina plantei. Daca prezinta cicatrice, inseamna ca ceva s-a intamplat cu ea si nu ti-ai dori-o in gradina ta. De asemenea, daca observi buruieni in pepiniera, nu este un semn bun.


3. Uita-te la radacini

Radacinile reprezinta un alt indiciu esential, pe care trebuie sa il cercetezi amanuntit atunci cand iti doresti o planta anume. Daca radacinile sunt mici, insa sunt acoperite de mult pamant, inseamna ca planta nu a crescut atat de puternica pe cat ar fi trebuit sau ca a fost replantata recent.

In schimb, daca radacinile sunt prea lungi si dau sa iasa afara din ghiveci, inseamna ca planta a suferit in lipsa apei, iar mutarea ei in gradina ta va compromite planta.


4. Examineaza florile

Aspectul florilor este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont, el trebuie sa fie cat mai proaspat si mai sanatos. Ideal este sa cumperi plante care abia au inflorit sau care inca au muguri.


Sursa foto: hughconlon.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului