Cum stimulezi o noua inflorire la orhidee

Plante de apartament

#orhidee #plante de apartament #ingrijire orhidee #inflorire orhidee #stimulare inflorire

Cum stimulezi o noua inflorire la orhidee

In lume exista in jur de 25.000 de soiuri de orhidee, unele dintre ele salbatice, altele modificate in asa fel incat sa poata rezista conditiilor disponibile intr-o casa. In general, orhideea infloreste doar cateva luni pe an, insa daca vrei ca florile ei sa-ti infrumuseteze casa pentru mai mult timp, poti forta o noua inflorire.

Multa lume considera ca orhideea este o planta de apartament greu de ingrijit, deoarece florile par sensibile si pretentioase, insa adevarul este ca orhideea nu are mari solicitari, putand sa se dezvolte chiar si atunci cand este ignorata pentru mai mult timp. Totusi, daca tii la orhideea ta si vrei sa-ti zambeasca tot anul, iata ce trebuie sa faci pentru a determina o noua inflorire.

Taie tulpina orhideei

Dupa ce toate florile orhideei s-au ofilit si au cazut, este momentul sa lasi planta cateva zile in starea in care se afla. Ulterior, numara trei muguri de la baza orhideei spre varf. La 1 cm deasupra lor, taie tulpina. O noua mladita cu muguri ar trebui sa-si faca aparitia, ceea ce inseamna ca inflorirea ar trebui sa se produca la aproximativ 2-3 luni de la prima.

Tine orhideea intr-un loc racoros

Dupa taiere, este important sa tii orhideea intr-un loc racoros. Temperatura ideala pentru a stimula aparitia unei noi mladite este de 15 grade Celsius, insa nu ar trebui sa coboare sub 13 grade Celsius.

Uda orhideea

In lunile reci, orhideea are nevoie de udari la fiecare 10-15 zile. Tine cont de faptul ca aceasta planta de apartament nu suporta excesul de apa, insa adora o baie scurta din cand in cand, adica sa fie cufundata in apa.

Ofera-i lumina suficienta si fertilizeaz-o

Pentru ca florile de orhidee sa fie mari si abundente, planta are nevoie de lumina. Asaz-o langa o fereastra orientata spre Est sau Sud-Est si fertilizeaz-o o data pe luna.

Transplanteza orhideea la fiecare 2-3 ani

Pentru ca orhideea ta sa infloreasca in mod constant este nevoie ca o data la 2-3 ani sa o transplantezi. Principalul indiciu care iti arata ca planta de apartament are nevoie de un ghiveci mai incapator este radacina, care incepe usor, usor sa iasa in exteriorul ghiveciului.

Orhideea nu trebuie niciodata transplantata atunci cand este inflorita, ci doar dupa ce i s-au uscat toate florile.

Sursa foto: rustica.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului