Plante de apartament

#buchet #flori #buchet de flori

Cum se ofera un buchet de flori? 5 lucruri de care sa tii cont

Un buchet de flori reprezinta cadoul ideal in mai multe ocazii: fie ca este vorba despre o aniversare, sarbatorirea unei reusite sau surprinderea partenerei de viata fara niciun motiv anume. Cu toate acestea, pentru a reusi sa oferi un astfel de dar cu succes, este nevoie sa tii cont de cateva criterii. Afla din articolul nostru cum se ofera un buchet de flori in mod corect!

Ce sa ai in vedere atunci cand oferi flori?

In cele ce urmeaza, iti vom expune 5 criterii importante de care sa tii cont atunci cand vrei sa oferi buchete de lisianthus sau alte flori unei persoane pe care o indragesti. Tine cont de fiecare aspect in parte si cu siguranta vei reusi sa ii faci ziua mai buna!

1. Alege florile potrivite

Daca este vorba despre o persoana apropiata, probabil ii cunosti deja preferintele in materie de flori. Cel mai bine este sa te ghidezi in functie de gusturile persoanei, dar nu este gresit nici sa iti folosesti intuitia atunci cand este vorba despre cineva mai putin apropiat. De exemplu, un buchet de flori cu alstroemeria, lisianthus si minirosa este potrivit atat intr-un cadru formal, pentru un superior sau o colega de la birou, cat si in familie, cand vrei sa iti manifesti recunostinta fata de o ruda sau partenera de cuplu.

2. Alege dimensiunea potrivita

Dimensiunea buchetului de flori pe care il oferi trebuie sa fie direct proportionala cu evenimentul pe care il sarbatoriti sau mesajul pe care vrei sa i-l transmiti persoanei dragi. Daca este vorba despre o petrecere fastuoasa, cum ar fi o nunta sau un botez, opteaza pentru un buchet mare de flori. In schimb, daca esti doar in vizita la cineva, un buchet de mici dimensiuni va fi potrivit. 

3. Alege culorile potrivite

Exista o intreaga stiinta in spatele paletei cromatice a buchetului de flori pe care urmeaza sa il oferi, asa ca asigura-te ca nu dai gres la acest capitol! Dupa cum stiu majoritatea oamenilor, florile rosii exprima iubire si pasiune. De aceea, buchetele care au rosul drept culoare predominanta sunt mai degraba potrivite pentru iubita sau sotia ta. Pe de alta parte, florile albe exprima puritatea, iar rozul si galbenul pot fi interpretate in termeni de prietenie.

4. Alege accesoriile potrivite

In cazul unui buchet de flori personalizat, accesoriile pot fi de folos pentru a evidentia si mai mult frumusetea acestora. Acorda atentie si modului de impachetare, deoarece va fi de folos in pastrarea prospetimii o perioada indelungata, dar are si un important rol estetic. Daca frunzele si panglicile decorative sunt de obicei nelipsite in cazul unui astfel de dar, adauga si un biletel cu un mesaj propriu pentru a-ti demonstra cu adevarat aprecierea fata de cealalta persoana!

5. Tine cont de modul in care le oferi

Daca urmeaza sa oferi un buchet de flori in persoana, tine intotdeauna florile cu varful in sus, astfel incat persoana care le primeste sa se poata bucura de frumusetea si miasma lor. Nu uita sa insotesti acest gest de un zambet! Daca ai ales sa adaugi si un bilet personalizat, poti oferi buchetul cu o mana si biletul cu cealalta, in acelasi timp.

Daca nu poti oferi buchetul de flori in persoana, asigura-te ca destinatarul stie ca aceasta surpriza provine de la tine. Fie ca apelezi la serviciile unei florarii online, fie ca participi la un eveniment si predai buchetul de flori organizatorului, biletul nu trebuie sa lipseasca niciodata in astfel de cazuri.

Tine cont de recomandarile noastre si ofera flori pe cat de des posibil! 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului