Plante de apartament

#ingrijire feriga #plante de apartament #feriga

Cum se ingrijeste feriga de apartament, planta care purifica aerul

Feriga este o planta decorativa care da un farmec aparte incaperilor, fie ca este vorba de camera de apartament sau birou. Dar trebuie sa tii cont de cateva conditii pentru ca planta sa creasca frumos.

Feriga prefera semiumbra si de aceea nu trebuie sa stea in bataia razelor de soare. Nu trebuie expusa curentilor de aer si nu suporta fumul de tigara sau aerul foarte uscat. Planta prefera umezeala, de aceea trebuie udata de cate ori este nevoie. In zilele caniculare, poti pulveriza planta cu apa. In timpul iernii insa, feriga trebuie protejata de frig si trebuie udata doar de doua ori pe luna.

Aceasta planta trebuie sa stea in ghivece scurte si late, pentru a permite frunzelor nou iesite sa se dezvolte, iar pamantul se imbogateste cu ingrasamant de doua, trei ori pe luna in lunile de primavara si in septembrie. Este bine ca amestecul de pamant sa cuprinda pamant de frunze, turba si nisip, pentru o afanare buna, mai ales in stratul superior.

Cum se inmulteste feriga

Cand planta s-a indesit foarte mult, se separa tulpinitele noi care au deja frunze la baza si se muta in alt ghiveci. Dar este bine sa faci acest lucru primavara, in martie sau aprilie sau in august. Daca pe frunze apar pete brune este din cauza aerului rece, a udarii cu apa rece sau a apei in exces. Frunzele firave si de un verde pal arata ca planta are nevoie de ingrasaminte, iar inglbenirea frunzelor se produce dac feriga a stat in soare sau in lumin prea puternica.

Feriga de camea este un valoros filtru pentru curatarea aerului de praf, dar si un protector impotriva radiatiilor emise de aparatura electrocasnica, in spatiul de locuit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare