Plante de apartament

#ingrijire grau sfantul andrei #grau #grau sfantul andrei

Cum se ingrijeste, de fapt, graul plantat de Sfantul Andrei

Romanii sarbatoresc anual, pe 30 noiembrie, Sfantul Andrei. Este o sarbatoare mare, in jurul careia s-au creat o serie de traditii si obiceiuri pe care romanii le respecta si acum. Una dintre acestea este pusul graului la incoltit. Dar, daca procesul de a pune graul la incoltit de Sfantul Andrei este unul relativ simplu, pe care toti il cunosc, ingrijirea corecta a acestuia pune cateva dificultati oamenilor.

 

Tocmai de aceea, este important sa stii care sunt pasii esentiali pentru a ingriji corect graul plantat de Sfantul Andrei.

Cum se ingrijeste graul plantat de Sfantul Andrei

Graul plantat de Sfantul Andrei are nevoie de multa lumina naturala pentru a se dezvolta sanatos si armonis. Prin urmare este inficat sa-l asezi cat mai aproape de fereastra pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala.

Ai grija insa sa-l feresti de curentii de aer sau de caldura directa emanata de calorifer. Acestea afecteaza cresterea graului, ducand la uscarea lui.

Udatrea graului este foarte importanta. Acesta are nevoie constant de apa. In functie de cat de uscat este aerul din casa, si de modul in care l-ai plantat, graul poate avea nevoie de apa zilnic sau o data la doua zile. Asadar, dupa ce incolteste, asigura-te ca pamantul sau vata sunt in permanenta umede. Daca l-ai plantat intr-un vas cu apa, ai grija ca aceasta sa nu sece niciodata complet.  

ATENTIE! Desi graul are nevoie de multa apa, ce este prea mult nu-i face bine. Nu adauga prea multa apa in vas sau in ghiveci, deoarece solul nu trebuie sa balteasca, in caz contrar radacinile vor putrezi iar graul se va usca. Solul trebuie sa fie doar umed, nu imbibat in apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului