Plante de apartament

#plante concediu #plante ghiveci #udare plante #plante apartament

Cum sa uzi plantele de apartament cand esti in concediu

Plecarea in concediu presupune grija pentru plante pe care le poate uda un membru al familiei daca este disponibil. Ce se intampla atunci cand nimeni nu poate sa preia aceasta sarcina si este nevoie ca ele sa fie ingrijite? Iata moduri in care sa uzi plantele de apartament atunci cand tu pleci in concediu:

1. Metoda sticlei rasturnate

Pentru aceasta metoda ai nevoie de o sticla de marime potrivita pentru ghiveciul in care va sta si de apa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei sticla si sa o umpli cu apa, dar nu total. Apoi pui degetul mare la gura ei si o intorci invers. O plantezi invers in pamant (cu gura in jos), indreptand-o spre radacinile plantei pentru a fi cat mai aproape de ele. Desenezi cu o carioca limita apei si verifici daca in decurs de o ora sau doua apa a scazut un pic ca nivel. Daca nu se intampla, atunci cel mai probabil este ca sticla s-a infundat cu pamant si are nevoie de ajutor pentru a elibera apa. Trebuie scoasa si desfundata si incercat din nou.

2. Metoda firului in apa

Pentru aceasta varianta de a uda plantele atunci cand esti plecat in vancanta, ai nevoie de un borcan si de un fir textil gros care sa absoarba bine apa si care sa o pastreze. Poti sa iei si o bucata subtire dintr-un tricou sau dintr-o carpa de microfibra pentru ca acestea sunt bune absorbante pentru lichide. Trebuie sa pui planta departe de soare si borcanul de langa ea sa fie la umbra. In borcan se pune o parte a firului textil si celalalt capat se pozitioneaza in pamantul din ghiveci. Se umple borcanul cu apa si se verifica umezeala firului. Astfel se poate afla daca planta va supravietui in timpul plecarii tale.

3. Metoda pungii de plastic

Aceasta metoda are cateva riscuri. Unul dintre ele implica soarele, care daca este in apropiere poate sa prajeasca planta, sa o usuce complet. Astfel ca este bine sa fie pus ghivecul intr-un loc complet cu umbra, indiferent de caracteristicile normale ale plantei. Un alt risc este legat de timpul indelungat al procedurii: ea poate sa fie facuta doar pentru scurt timp. Ce se face este sa se ude complet solul si apoi sa se puna o punga de plastic peste intreaga planta, cu tot cu ghiveci. Punga va pastra umezeala in interior si planta se va hrani din ea. Este bine ca punga sa nu striveasca deloc planta. Poate sa o atinga in anumite puncte si atat.

4. Metoda cazii de baie

Cea mai simpla metoda este aceea a ducerii ghivecelor in cada de baie in care se pune apa aproximativ de 3 cm inaltime. Plantele trebuie sa aiba ghivece cu gauri jos si sa nu fie prea mari. Daca sunt mari vor fi greu de mutat din cada in camera si invers si vor avea nevoie de multa apa. Astfel ca vor ramane repede fara ea, sau se vor suprasatura plantele mai mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare