Plante de apartament

#flori #buchet

Cum sa usuci si sa pastrezi un buchet de flori

Atunci cand primesti un buchet de flori de la o persoana speciala sau cand iti doresti sa pastrezi buchetul din ziua nuntii o perioada cat mai indelungata, singura optiune este sa ajuti florile sa se usuce astfel incat sa se pastreze cat mai mult timp, intr-o forma cat mai buna.


Pe langa amintirea frumoassa pe care ti-o va lasa, buchetul cu flori uscate reprezinta un aranjament foarte frumos.


Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le iei in consideare atunci cand doresti sa usuci un buchet de flori in asa fel incat acesta sa reziste foarte mult timp.


In primul rand este esential sa stii ca florile uscate sunt destul de fragile si ca ele trebuie ferite de razele directe ale soarelui.


1 Cat buchetul este proaspat, introdu-l intr-o punga de plastic care se inchide etans si tine-l la frigider (in partea de jos, unde este mai putin frig) pentru o singura noapte. Plaseaza-l in frigider seara si scoate-l la prima ora a diminetii. Acest pas trebuie facut pentru a evita ca florile sa isi piarda din propetime.


2 Indeparteaza de pe buchet orice accesoriu artificial care poate ingreuna sau inhiba procesul de uscare (panglici, bolduri etc). Acestea pot fi reatasate imediat dupa ce procesul de uscare este complet.


3 In jurul cozii buchetului se infasoara o sfoara, iar apoi acesta se atarna de o bara astfel incat florile sa fie indreptate catre pamant. Este foarte important ca florile sa se usuce in aceasta pozitie deoarece buchetul isi va pastra forma perfecta. Este de preferat ca acest „tratament” sa se faca intr-o camera racoroasa, intunecoasa si bine aerisita. Acest lucru va ajuta florile sa isi mentina o culoare cat mai aproape de cea naturala.


In cazul in care buchetul este asezat la uscat pe o suprafata plana, partea care va sta fi in contact cu masa isi va modifica forma, iar buchetul va fi compromis.


Buchetul trebuie sa stea atarnat pentru o perioada de cel putin doua saptamani.


4 Ultimul pas este sa pulverizezi pe buchet un spray special pentru florile uscate (se gaseste in magazinele de specialitate). In cazul in care nu gasesti un astfel de produs, il poti inlocui fara probleme cu fixativ pentru par.


Atentie! Dupa uscarea buchetului, nu uita sa il pozitionezi astfel incat razele soarelui sa nu il atinga.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare